Tragedie într-o familie de preoţi!

0



O familie de preoţi din judeţul Argeş trăieşte o adevărată dramă, după ce în ultima lună au pierdut doi oameni dragi. Preoteasa Ioana Elena Tudora soţia fostului paroh al Bisericii Valea Caprei din Băbana, a murit după ce a fost infectată cu COVID şi a rămas cu afecţiuni grave la plămâni. Nenorocirea a venit la o lună după ce cumnatul său, preotul Minel Tudor, de la Parohia Râncăciv a fost condus pe ultimul drum.


Pe data de 25 octombrie, Ioana Elena Tudor, în vârstă de 76 de ani, soţia fostului preot paroh al Bisericii Valea Caprii, din comuna Băbana, a fost internată la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, fiind confirmată cu COVID-19 din data de 19. A ajuns la spital după ce a stat acasă aproape o săptămână. Avea probleme grave respiratorii şi necesita supraveghere şi tratament, având o saturaţie mică de oxigen. „Pacienta a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti pe data de 25 octombrie. Pe data de 4 noiembrie a fost transferată la Spitalul Mioveni, iar de acolo a fost adusă înapoi, la SJU Piteşti, pe data de 9 noiembrie, intubată, în stare critică. Din nefericire, nu a putut fi salvată, la scurt timp survenind decesul”, a declarat Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Ioana Elena Tudor era nevaccinată şi se supn că în acelaşi timp cu ea ar fi fost infectat şi soţul, preotul Tudor, numai că, acesta nu a necesitat spitalizare.

Acum două luni a sărbătorit 60 de ani de căsnicie

Vestea morţii preotesei a fost ca un şoc pentru locuitorii din Băbana. „Soţia preotului Tudor, a plecat spre cer după ce lupta cu acest virus ucigaş ieşise învingătoare, dar rămăşiţele acestuia i-au curmat viaţa! Acum 60 zile sărbătoream 60 ani căsătorie alături de preotul Tudor Gheorghe, azi o primim acasă de la morga! O femeie model, la fiecare slujbă o auzeam prin staţie cântând la strană, de o lună parca-i pustiu fără staţie, cu preoţi “ împrumutaţi”, cu alţii în izolare şi carantină , cu măsuri igenico-sanitare fără precedent! Suntem alături de familia îndoliată, drum lin pentru odihna în împărăţia cerurilor Coana Preoteasă!”, este mesajul transmis de Bebe Ivan, primarul comunei Băbana, pe contul său de Facebook. Ioana Elena Tudor şi soţul său, preotul Gheorghe Tudor au sărbătorit 6 decenii de căsnicie, în urmă cu două luni şi atunci, nimic nu prevestea ceea ce avea să se întâmple. Soţii Tudor au împreună două fiice, una dintre ele fiind stabilită în străinătate şi un fiu, preot la Biserica Sfântul Gheorghe din Piteşti.

Cumnatul a murit în urmă cu puțin timp

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la Biserica Valea Caprei acolo unde preotul Gheorghe Tudor a fost paroh zeci de ani. Acesta s-a pensionat şi este cântăreţ la biserica din Băbana, acolo unde uneori mai şi slujeşte. În urmă cu aproximativ o lună, un alt preot din familie s-a stins, fiind vorba de Minel Tudor, cumnatul defunctei, fost preot paroh al Bisericii Râncăciov. Acesta a decedat din cauze medicale care nu au avut legătură cu SARS CoV-2. La rândul său, Minel Tudor are fiul şi ginerele preoţi în comuna Călineşti.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.