Pasionat de păcănele s-a ales cu un an închisoare!

1



Un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din Piteşti, a ajuns la închisoare ca urmare a pasiunii sale pentru jocurile de noroc. Dependent de păcănele, acesta a ajuns să fure ca să facă rost de bani pentru aparate. Din anul 2019 a avut de mai multe ori probleme cu legea din acest motiv. O vreme va sta potolit, ultima sentinţă fiind cu executare.


În martie 2019 Georgian Dorel Cîrstina, pe atunci, de 25 de ani, a ajuns în arest după ce a spart pizzeria Maestro. Noaptea, a mers la pizzeria amplasată peste drum de Prefectura Argeş. A forţat un geam şi a intrat să fure, găsind în casele de marcat, în total 600 de lei. A luat banii şi a fugit, înainte de apariţia agenţilor de pază, alertaţi de alarma care se declanşase în momentul pătrunderii prin efracţie. Poliţiştii Secţiei 1 Piteşti au urmărit imaginile înregistrate de camerele de supraveghere în care apărea autorul. L-au găsit la scurt timp, la păcănele într-o sală de jocuri situată tot în centrul Piteştiului, acolo unde pusese în joc banii furaţi. După o noapte în arest a fost plasat sub control judiciar. Pentru fapta lui, a fost condamnat cu suspendare în acelaşi an, având un termen de supraveghere de 4 ani, în care trebuia să respecte anumite obligaţii.

Se ceruse şi revocarea pedepsei cu suspendare

Nu numai că nu a ţinut cont de măsurile de supraveghere dar a comis o nouă infracţiune. În luna mai a acestui an, a spart geamul unei societăţi din Mărăcineni, cu o piatră, cu intenţia de a fura. A fost prins, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru tentativă de furt calificat. Şi de această dată, tot pentru a face rost de bani de păcănele. Dosarul a ajuns în instanţă. Încă de la primul termen de judecată, a rămas în pronunţare, dat fiind faptul că inculpatul şi-a recunoscut vina. A fost condamnat la un an, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, după ce judecătorii au anulat pedeapsa cu suspendare primită anterior şi au contopit-o cu cea nouă. Miercuri, după ce decizia a rămas definitivă, tânărul a fost ridicat de poliţiştii Serviciului Urmăriri fiind dus la Penitenciarul Mioveni. În acelaşi timp cu procesul penal, reprezentanţii Serviciului de Probaţiune Argeş, au constatat că Georgian Dorel Cîrstina nu a respectat măsurile de supraveghere. În luna septembrie s-a cerut revocarea măsurii suspendării pedepsei cu închisoarea din acest motiv. Procesul ar fi trebuit să se judece pe 21 noiembrie dar cum tânărul se află deja la închisoare cauza va rămâne fără obiect. M.S.


1 COMENTARIU

  1. ciudate sunt legile astea facute de prosti si aplicate dupa valoarea omului, pentru 600 de lei omul a ajuns la inchisoare un an de zile, altii au furturi din banul public sau afaceri necurate de milioane de euro si sunt bine mersi!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.