Un bărbat din comuna Bradu, a pus permisul de conducere mai presus decât libertatea lui. Acesta a oferit mită unui poliţist de la Serviciul Rutier Piteşti, ca să nu-i fie suspendat dreptul de a conduce. S-a ales cu o condamnare de un an şi opt luni.
Anul trecut, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul Iulian N. a fost înregistrat pe o stradă din Piteşti, rulând cu o viteză mai mare cu 50 de kilometri la oră, faţă de limita legală. Oamenii legii l-au anunţat că îi vor reţine permisul de conducere. „Inculpatul trimis în judecată pentru dare de mită de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a oferit sume de bani unui agent de poliție din cadrul I.P.J. Argeş – Poliţia Municipiului Piteşti -Biroul Rutier, precum şi colegilor săi de echipaj, după ce, la data de 26.08.2020, a fost oprit în trafic întrucât a fost depistat de aparatul RADAR, conducând un autovehicul cu o viteză mai mare decât limita legală admisă pe sectorul de drum. Pentru a nu i se reţine permisul de conducere inculpatul a oferit sume de bani în cuantum de 500 de lei, respectiv 1.200 lei martorului denunţător. Imediat, polițistul a formulat denunț la D.G.A. – S.J.A. Argeș ce a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, fiind efectuate mai multe activități de urmărire penală pentru administrarea probatoriului în cauză”, a anunţat Direcția Generală Anticorupție despre acest caz.
Muncă în folosul comunității
Dosarul a fost judecat la Tribunalul Argeş acolo unde magistraţii au dispus o pedeapsă de un an şi opt luni închisoare cu suspendare. Judecătorii au dispus un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. În această perioadă, bărbatul este obligat să respecte mai multe măsuri de supraveghere. De asemena instanţa a impus inculpatului „obligaţia de a presta, pe parcursul termenului de supraveghere, o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei municipiului Piteşti sau în cadrul Primăriei comunei Bradu, județul Argeş, instituţie ce urmează a fi desemnată de către Serviciul de Probaţiune Argeş, după evaluarea persoanei supravegheate”. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. M.S.