Sfinţii zilei

0
1



În această lună, în ziua a douăzeci şi patra, pomenirea celui între sfinţi Părintelui nostru Clement, episcopul Romei.
Fericitul şi preaînţeleptul Clement era roman de neam şi se trăgea din neam împărătesc, fecior al lui Faust şi al Matildei. Deci, silindu-se la toată învăţătura înţelepciunii elineşti şi aflând pe Apostolul Petru, a fost învăţat de dânsul credinţa în Hristos cea adevărată şi făcându-se propovăduitor al Evangheliei şi scriind Aşezămintele Sfinţilor Apostoli, a fost făcut şi episcop al Romei.
Tot în această zi, pomenirea Cuviosului Malh, care cu pace s-a săvârşit. Tot în această zi, pomenirea Cuviosului Carion, care cu pace s-a săvârşit. Tot în această zi, pomenirea Sfântului Ermoghen, episcopul acragandinilor, care cu pace s-a săvârşit. Tot în această zi, pomenirea Sfinţilor Filumen şi Hristofor, care de sabie s-au săvârşit. Tot în această zi, pomenirea Sfântului Evghenie, care s-a săvârşit zidit într-o gaură. Tot în această zi, pomenirea Sfântului Procopie şi Hristofor, care de sabie s-au săvârşit. Tot în această zi, pomenirea Sfântului Mucenic Alexandru cel din Corint. Tot în această zi, pomenirea Preacuviosului Părintelui nostru Grigorie cel ce a pustnicit la Piatra de aur, care se trăgea dinspre părţile Răsăritului. Tot în această zi, pomenirea Sfântului Mucenic Teodor cel din Antiohia. Amin.


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.