23 de femei agresate au ajuns în adăposturi pentru victimele violenţei domestice!

0

La nivel internațional astăzi este marcată „Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”. Cu acest prilej, Prefectura Argeș a schimbat pagina de intrare pe site-ul instituției în culoarea portocalie. Prefectul județului, Radu Perianu, a anunțat că în acest an 23 de femei agresate au ajuns în centre care adăpostesc victime ale violenței domestice. M.S.

„Site-ul instituției noastre arată diferit astăzi. Veți observa că pagina de intrare are culoarea portocalie. Marcăm Ziua Internațională de luptă împotriva violenței asupra femeilor.

23 de femei au trecut anul acesta prin centre care le adăpostesc pe victimele violenței domestice, în județul Argeș.
Alte 34 de femei agresate au fost ajutate să își găsească locuri de muncă și consiliate de psihologi ca să treacă peste traume.

25 de copii și-au însoțit mamele în locații create ca să îi țină departe de agresori.

Cea mai tânără dintre
femeile agresate și ajunse sub ocrotirea autorităților are doar 18 ani. La polul opus este o femeie de 51 de ani.

Dincolo de numere sunt mame, fiice, soții și chiar bunici, colege de serviciu sau prietene. Nimeni nu are dreptul să abuzeze de o persoană fizic, emoțional sau sexual. Iar lupta împotriva violenței asupra femeilor este obligatorie pentru orice persoană cu o funcție publică, dar nu numai. Este obligatorie pentru orice persoană care se consider civilizată și care trăiește printre oameni”, a declarat prefectul Radu Perianu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.