A ţepuit o casă de amanet!

0



Angajatul unei case de amanet, din Câmpulung, va fi trimis în judecată după ce, vreme de trei luni, a găsit o metodă prin care să-şi însuşească nişte bani, ilegal. Când totul a ieşit la iveală s-a stabilit un prejudiciu în valoare de 16.000 lei. Acum este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare. 


Ionuț Z, de 34 de ani, din Câmpulung, era angajatul unei case de amanet. Acesta a fost prins de administratorul societăţii în timp ce falsifica contractele de împrumut. Au fost sesizaţi polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș. În urma cercetărilor a fost depistată modalitatea prin are angajatul îşi însuşea banii. Acesta încheia contacte de împrumut fictive, în numele unor clienţi reali, aflaţi în baza de date a societăţii. Potrivit documentelor, amaneta bijuterii sau aparate electronice iar în schimbul acestora el încasa banii.
În plicurile de bijuterii salariatul punea nişte gablonzuri fără valoare, deși în contacte scria că sunt din aur, iar la aparatură, lăsa în magazin produse nefuncţionale. Când totul a ieşit la iveală, au fost audiaţi clienţii care au negat că ar fi avut de-a face cu această manevră a angajatului. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Pe baza documentelor falsificate a fost calculat un prejudiciu în valoare de 16.000 de lei. Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.