Reţinuţi pentru clonare carduri!

0



Doi bărbaţi au ajuns în arest, urmând să fie extrădaţi în Belgia după ce au comis acolo mai multe infracţiuni informatice. Indivizii acționau pe cardurile de carburant. Montau aparatură de clonare a acestora și furau datele cu ajutorul cărora, ulterior, alimentau cu carburant. În acest dosar, în Argeș a venit și un polițist de investigații din Belgia, una dintre țările pe teritoriul căreia au avut loc infracțiunile.


Descinderile au avut loc miercuri în Piteşti şi la Budeasa. „Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești și polițiști din cadrul Poliției Orașului Turnhout – Belgia, cu sprijinul jandarmilor din Argeș, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în municipiul Pitești și comuna Budeasa, la locuințele a doi bărbați, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.Din cercetări a reieșit că, din anul 2019 și până în prezent, cei doi bărbați, de 44, respectiv 41 de ani, ar fi procurat componente electronice din China, cu ajutorul cărora ar fi confecționat dispozitive de skimming, pe care le-ar fi montat la terminalele de plată, amplasate în stații de alimentare cu carburant din state vest-europene. Cu datele stocate în acest mod, ar fi realizat clone ale cardurilor, pentru efectuarea de alimentări frauduloase. În urma perchezițiilor, au fost ridicate componente electronice, telefoane mobile, cartele telefonice, suporturi de memorie, carduri, o componentă ATM și un dispozitiv artizanal de skimming. Cei doi bărbați au fost conduși la sediul poliției, pentru audieri, ulterior fiind prezentați în fața Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, care a dispus reținerea, urmând ca aceștia să fie prezentați în fața instanței competente, pentru parcurgerea procedurii de predare”, a anunţat IPJ Argeş într-un comunciat de presă. Mihai S., de 41 de ani şi Barbados Y., de 44 de ani, cetăţean turc cu reţedinţa în Areş, au fost reţinuţi în baza unor mandate europene de arestare, urmând să fie prezentate instanței, pentru parcurgerea procedurii de predare.
Anchetatorii au stabilit că cei doi clonau cardurile şi apoi le vindeau unor şoferi care alimentau fraudulos. Ieri cei doi au fost prezentați Curții de apel Pitești cu propunerea arestării preventive. Instanța a respins cererea și a dispus controlul judiciar pe o perioadă de 15 zile, timp în care procurorul va trebui să depună la dosar mandatul european în original și tradus. Se va rejudeca cererea de arestare preventivă peste două săptămâni. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.