Drapel de 100 de metri la parada militară

0



Momente speciale ieri, la Pitești, cu prilejul Zilei Naționale a României. În ciuda restricțiilor impuse de pandemie, la parada miliară care a avut loc în centrul Piteștiului, au asistat sute de oameni. Părinți bunici și copii au vrut să fie alături de forțele care au pregătit defilarea în cinstea românilor de pretutindeni.


Ziua Națională a României a început, la Cimitirul Eroilor acolo unde, jurul orei 9.00, reprezentanți ai administrației județene și locale alături de șefi de instituții, au depus coroane de flori aducând un omagiu eroilor neamului căzuți în lupte pentru patrie. După ceremonie, manifestările dedicate Zilei Naționale a României s-au mutat în Piața Vasile Milea, acolo unde sute de cetățeni așteptau să înceapă parada militară. Accesul persoanelor la paradă a fost permis cu purtarea măștii de protecție.

Defilare cu 20 de autospeciale

La ora 10.00, a început ceremonia militară. 60 de militari, 16 ofițeri și subofițeri ai Jandarmeriei Argeș, 16 ofițeri și subofițeri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, 15 salvatori montani și reprezentanți ai Poliției Locale Pitești au participat la paradă. Aceștia au defilat pe jos, dar și cu autospecialele din dotare, 20 de autovehicule, în total. Marii absenți ai zilei, au fost polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție al Județului Argeș. Nicio mașină de poiliție, niciun polițist nu au făcut parte din ceremonie, oamenii legii fiind totuși în Piața Vasile Milea pentru asigura măsuri de ordine și liniște.

Steagul uriaș a fost purtat în locuri reprezentative

Un tricolor uriaș, de 102 metri, a fost purtat reprezentanți ai Școlii Populare de Artă Pitești. Nu doar la Pitești a avut loc acest moment special. Anul acesta, cu prilejul Zilei Naționale, elevi și profesori ai Școlii Populare de Argeș și Meserii Pitești au purtat uriașul drapel în cele mai cunoscute și mai pline de simbolistică zone din județul Argeș: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, la Barajul Vidraru, pe Transfăgărășan și la Mausoleul de la Mateiaș.
“Într-un moment în care identitatea națională a românilor suferă atacuri din toate părțile, o mare speranță pentru supraviețuirea noastră ca popor vine, iată, din Argeș, de la tinerii din Școala Populară de Arte Pitești”, a subliniat Elena Iagăr, managerul instituției.
Mai mult, elevii au interpretat, în varianta cover, melodii cunoscute cu accente patriotice – “Acasă e România” (Clasa de Canto prof. Cristina Voicu, Cover Laura Olteanu) și “Sunt copil de Românie” (Clasa de canto prof. Mihaela Chirițescu, Cover Ghiță Munteanu, Văru` Săndel, Tinu Veresezan și Puiu Codreanu).

Este nevoie să transmitem respectul pentru ţară

La ceremonie prefectul județului, Radu Perianu, a declarat: „Mă bucură faptul că am putut participa la manifestările dedicate Zilei Naționale a României, în contextul pandemic actual. Am văzut mulți argeșeni care au venit în Piața Vasile Milea alături de copii, de nepoți, cu steaguri în mâini. Este nevoie ca, de la o generație la alta, să transmitem respectul pentru țară. România a trecut și trece prin momente grele. Dar, cu unitate și toleranță, am încredere că le vom depăși. Este datoria noastră, a tuturor oficialilor, să protejăm țara și oamenii care trăiesc aici. La mulți ani, argeșeni! La mulți ani, România! Dumneavoastră, reprezentanții mass-media, vă mulțumesc pentru sprijinul acordat campaniilor de vaccinare, dar și de prezentare a măsurilor pe care trebuie să le respectăm ca să rămânem în siguranță. La mulți ani și să rămânem sănătoși!” M.S.

Manifestare spectaculoasă la Mioveni, de Ziua Națională

Și anul acesta Mioveniul a fost la înălțime, cu manifestările de Ziua Națională.
Astfel, ieri, într-un cadru festiv, 1 Decembrie a fost sărbătorit cu fast în Orașul Constructorului auto. Ma întâi, în cursul dimineții au fost oficiae slujbe de pomenire și s-au depus coroane la Monumentele Eroilor din oraș, Racovița, Făget, Clucereasa și Colibași, pentru ca la prânz toată atenția să se îndrepte spre Centrul Civic al orașului. Aici, a avut loc o paradă militară, pe ritmurile susținute de Fanfara Argeșul, s-a intonat imnul de stat, a avut loc o slujbă de pomenire a eroilor neamului la Monumentul Eroilor, s-au depus coroane, iar oficialitățile locale și județene au depus coroane. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.