Spiriduși și briose pentru copii!

0

  • S-au aprins luminile de Crăciun, la Pitești!



Aprinderea luminițelor de Crăciun a fost aseară, la Pitești, un spectacol feeric. Colinde, spiriduși care au împărțit bomboane, iar la final brioșe pentru copii prezenți. Paula Seling și primarul Cristian Gentea au fost cei care au aprins luminițele. Tot aseară a fost inaugurat Târgul de Crăciun Pitești. Într-un concept nou, organizat sub patronajul Târgului de Crăciun Sibiu, evenimentul este gândit pentru a integra Piteștiul în rândul orașelor care se mândresc cu un târg de Crăciun tradițional, cu personalitate.


Pentru prima dată, la Pitești, în acest an, Primăria Pitești în colaborare cu Consiliul Județean Argeș au adus spiridușii pe Strada Mare. Actori ai Teatrului Alexandru Davila- Secția Așchiuță s-au transformat pentru cei mici în spiriduși care au împărțit bomboane pe întreg traseul dinspre Piața Vasile Milea, până în Piața Primăriei Pitești. Aceștia au traversat artera principală cu o trăsură, ajungând cu puțin înainte de ora 18.00 la primărie. La scurt timp, pe întuneric, în boxe s-a făcut auzit un colind intonat de îndrăgita solistă Paula Seling, prezentă la eveniment. Artista i-a salutat pe piteșteni, a început numărătoarea inversă, 10, 9, 8… și împreună cu primarul Cristian Gentea și copii, a aprins luminile de Crăciun.
Colinde cântate de Paula Seling şi corul Bisericii Sfântul Gheorghe
Primarul Cristian Gentea a ținut un scurt discurs: „Cele mai frumoase sărbători sunt cele de acasă! Vă doresc dragi piteșteni să fiți sănătoși alături de familiile dumneavoastră, să aveți parte de bucurii și să aveți, an de an, sărbători tot mai frumoase! Declar deschis Târgul de Crăciun 2021, în noul concept #DragdePitești!
Mulțumesc frumoasei și distinsei noastre invitate, Paula Seling! Urmează, la ora 19.00, la Filarmonica Pitești, un superb concert de Crăciun, unde o vom aplauda! Dumnezeu să ne binecuvânteze!” a spus edilul.
Paul Seling a mai cântat un colind, de această dată cu luminile de Crăciun aprinse după care, în piaţă au rămas alți colindători, respectiv corul mixt de la Biserica Domnească ,,Sfântul Gheorghe I” din Pitești, organizat la inițiativa preotului paroh George Neacșu și condus de George Popescu, student al Academiei de Muzică din București!
De la ora 19,00, artista şi-a continuat concertul de colinde la Filarmonica Piteşti, spectacolul fiind difuzat în direct şi pe ecranul din Piaţa Primăriei.
Concept nou al Târgului de Crăciun Piteşti
Sub bradul amenajat în apropierea primăriei aşteptau alte surprize dulci, respectiv 500 de brioşe ce au fost împărţite copiilor prezenţi. Tot ca o noutate, din acest an Primăria Piteşti a renunţat la vechea tradiţie de tăiere a brazilor naturali şi a amplasat un brad artificial, care va fi montat şi în anii viitori.
Pe fântâna muzicală a fost amplasat un aranjament de iluminat nou, cu tema „Regatul de gheață”.
Pentru prima dată la Pitești, se face proiecție pe sediul primăriei și pe cel al Galeriei de Artă cu brazi de Crăciun și ninsoare. După aprinderea luminilor, a fost inaugurat târgul de Crăciun. În Piaţa Primăriei au fost amplasate cabane din lemn, recent achiziţionate asemănătoare celor din Târgul de Crăciun Sibiu. Aici comercianţii vor vinde ciocolată de casă, turtă dulce, acadele, alte dulciuri, produse handmade şi vin fiert. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.