Avocatul Adrian Pica, răpus de COVID!

0



La vârsta de 50 de ani, avocatul Adrian Ion Pica, din cadrul Baroului Argeş a pierdut lupta în faţa cumplitului coronavirus. Acesta a încetat din viaţă, în noaptea de duminică spre luni, de Moş Nicolae, la Spitalul Floreasca, din Bucureşti. Avocatul Pica este cunoscut pe de-o parte profesiei sale, în urma apariţiilor sale publice în emisiuni de la Curier Tv unde dezbătea diverse teme, dar mai ales în urma tragediei care i-a zguduit familia în urmă cu peste două decenii când tânăra lui soţie, doctoriţa Mădălina Pica a murit la naştere, la Spitalul Călineşti.


Luni pe data de 15 noiembrie, avocatul Adrian Pica a avut ultima apariţie la Curier Tv, în timpul unei dezbateri moderată de realizatoarea Marilena Baraţă. Încă de atunci avea simptome, având o tuse sâcâitoare. A doua zi, reprezentantul Baroului Argeş şi-a făcut testul COVID, acesta ieşind pozitiv. Se simţea rău, de aceea a fost internat la Spitalul Mioveni acolo unde a stat sub supraveghere medicală vreme de aproximativ două săptămâni. În urmă cu o săptămână a fost transferat la Spitalul Floreasca Bucureşti după ce starea i se înrăutăţise. Din nefericire, în ciuda tratamentului administrat, starea pacientului nu s-a ameliorat, iar în noaptea de duminică spre luni, Adrian Pica a decedat pe patul spitalului.

Fost comandant de navă

Adrian Pica a absolvit Academia Navală Constanţa, în anul 1995, devenind comandant de navă. În anul 2003 urmat cursuri de licență și la la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti. Din ianuarie 2009 a devenit avocat, definitiv, cu drept de concluzii la toate instanţele, în cadrul Baroului Argeş. Fostul comandant de navă a trecut cu greu peste tragedia pierderii soției sale, medicul Mădălina Pica, decedată în timp ce și-a adus pe lume fiul.
Rămas văduv, şi-a crescut băiatul ajutat de părinţi, iar când fiul său avea 14 ani, a renunţat la cariera de comandant de navă, pentru a putea fi alături de băiat. A rămas membru al Asociaţiei Comandanţilor de Navă din România. În prezent fiul acestuia, în vârstă de 22 de ani, studiază în Marea Britanie, spun apropiaţii. Avocatul Pica îşi refăcuse viaţa alături de o doamnă inginer la Automobile Dacia. Adrian Pica era invitat săptămânal la Curier Tv, unde oferea informaţii de natură juridică sau dezbătea diverse subiecte.

Soția moartă, în sala de nașteri

Avocatul Pica este soţul tinerei doctoriţe care a murit la naştere. În anul 1999, moartea tragică a doctoriţei Mădălina Pica în Maternitatea Spitalului de la Călineşti zguduia mass-media argeşeană. Mădălina Pica avea doar 27 de ani şi aştepta cu nerăbdare naşterea fiului, numai că operaţia de cezariană la care a fost supusă de medicul ginecolog Mihai Nurciu. Medicul anestezist Octavian Lupăşteanu, care avea venerabila vârstă de 72 de ani, i-a injectat pacientei o doză mult prea mare de sedativ, care i-a fost fatală. Doctoriţa Mădălina Pica nu s-a mai trezit din anestezie. În plus, în urma autopsiei, s-a stabilit că pacienta a fost deconectată de la aparatele folosite în timpul anesteziei, cu mult timp înainte ca funcţiile respiratorii să fie reluate.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.