Zeci de persoane cu posibilităţi financiare reduse au fost înşelate de două femei. Cele două deţineau o firmă de intermedierea obţinerii unor credite şi foloseau oameni sărmani în numele cărora contractau diverse împrumuturi. În schimbul unor sume derizorii, îi puneau să semneze contractele de credit la care erau ataşate documente false.
Ieri dimineaţă, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au făcut nouă percheziții, la sediul unor societăți comerciale și locuinţele unor persoane, bănuite de fapte de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Cinci dintre descinderi au avut loc în Pitești, două la Mioveni, una la Coșești şi una la Albota.
„Din cercetări s-a stabilit că, în perioada august-noiembrie 2021, două femei, de 43, respectiv 29 de ani, din Mioveni, cu complicitatea a patru persoane, din Pitești și Mioveni, ar fi întocmit, în fals, și folosit 249 de adeverințe de salariat pe numele unor persoane, în calitate de beneficiari sau giranți, prin care atestau faptul că acestea au calitatea de salariați în cadrul a cinci firme din municipiul Pitești, obținând, astfel, 85 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc. Prejudiciul cauzat este de 1.700.000 de lei. 16 persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri. La acțiune participă aproape 50 de polițiști specializați în investigarea și combaterea infracționalității economice, criminaliști și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română”, a transmis IPJ Argeş.
Posibili complici la CAR-ul păgubit!
Cele două femei D.M.A., de 43 de ani şi D.A.M., de 29 de ani, deţin o firmă de intermediere credite. Cu sprijinul unor apropiați, racolau persoane cu o situaţie financiară precară şi le convingeau să facă credinte la un CAR. Cum beneficiarii nu erau angajaţi, le falsificau adeverinţe de salariat la câteva firme din Piteşti şi cu documentele false întocmeau dosarul de credit. Tot cu adeverinţe false îi „ajutau” şi pe giranţi. Din împrumut, beneficiari primeau o mică parte, diferenţa de bani revenind celor două femei de afaceri. După ce încasau banii, ratele nu mai erau plătite. Astfel , în luna noiembrie, reprezentanţii Casei de Ajutor Reciproc în discuţie, au făcut sesizare la Poliţie. Prejudiciul este unul foarte mare într-o perioadă scurtă de timp, respectiv patru luni. Oamenii legii au luat-o pe urma actelor din dosare şi au ajuns la cele două. Asupra lor planează acuzaţii grave. Ieri la percheziţii, oamenii legii au ridicat o sumă mare de bani şi o mulţime de carduri bancare. Ancheta continuă pentru a se stabili dacă intermediarele au avut complici în cadrul CAR-ului păgubit. Oamenii legii presupun că cele două au folosit metoda de înșelăciune și la alte instituții de creditare iar numărul documentelor falsificate este mai mare. În cele din urmă anchetatorii vor trebuie să stabilească gradul de vinovăție al celor implicați ca să poată stabili cine plătește prejudiciul. M.S.