Şi-a anulat singur, dreptul de a obţine permis! 

0



În timp ce se pregătea să obţină permisul de conducere, un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Ştefan cel Mare, a făcut-o lată! Nu a avut răbdare să intre în posesia preţiosului document şi a plecat cu maşina la drum. Acesta s-a ales cu un dosar penal care îl va împiedica pentru o vreme să dea examenul de permis, poate chiar îi va anula acest drept.


În noaptea vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01.00, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat, pe strada Eroilor, din localitatea Slobozia, un autoturism căzut într-un șanț.
Oamenii legii au oprit şi au observat un tânăr care la vederea lor a rupt-o la fugă. Au pornit în urmărirea acestuia reuşind să-l prindă. Este vorba de Marius C., în vârstă de 18 ani, din comuna Ştefan cel Mare. Tânărul nu numai  că nu poseda permis de conducere dar era şi băut.
A fost pus să sufle în etilotest, aparatul indicând o concentraţie de alcool de 0,57. Aşa cum prevede procedura, poliţiştii i-au cerut lui Marius C. să meargă la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge în baza cărora să fie calculată alcoolemia. Tânărul a refuzat. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis şi refuz de recoltare de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Dacă va fi găsit vinovat el riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani. Marius C a urmat o şcoală de şoferi şi era programat să dea examerul pentru obţinerea permisului. Nu o va mai putea face, fiind urmărit penal pentru infracţiuni la regimul rutier. Dacă va fi găsit vinovat, pe lângă pedeapsa cu închisoare el riscă şi anularea dreptului de a conduce pe o perioadă de timp, ceea ce îl va împiedica să urmeze din nou cursurile şcolii de șoferi şi să dea examen.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.