Laboratorul PCR va funcţiona din ianuarie

0

  • Managerul Tudor Ionescu, de la Spitalul de Pediatrie a anunţat



Ieri, la Spitalul de Pediatrie Piteşti, managerul Tudor Ionescu a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă o scurtă retrospectivă a anului care se încheie. De asemenea a mulţumit oamenilor de bine care au sprijinit unitatea prin diverse acţiuni , reprezentanţilor instituţiilor cu care colaborează şi colegilor care au reuşit să ducă la bun sfârşit proiectele în derulare. Acesta a mai spus că laboratorul de testări PCR va funcţiona din luna ianuarie.


„Încep prin a vă aminti că am finalizat lucrările şi am dat în folosinţă etajul IV. În momentul de faţă am reuşit să finalizăm şi execuţia bazinului de apă şi acesta fiind dat în folosinţă. Totodată şi proiectul pe fonduri europene prin care am achiziţionat aparatură medicală pentru majoritatea secţiilor din spital, a fost finalizat.
Ca noutate în Spitalul de Pediatrie, sperăm ca din luna ianuarie să începem să lucrăm şi probe de PCR pentru COVID-19. Laboratorul este deja pus pe picioare.
Suntem într-o perioadă de instruire. Vom începe şi lucrarea efectivă a probelor în funcţie de avizele pe care trebuie să le mai obţinem.
Din punct de vedere epidemiologic, de la 1 octombrie am dat în folosinţă un etaj pentru copiii diagnosticaţi cu Covid-19, care a fost luat cu asalt în perioada respectivă. În octombrie au fost 148 de copii cu Covid pozitivi trataţi pe această secţie. Pe tot anul, au fost 8200 de teste din care 298 pozitive” , a precizat Tudor Ionescu. Managerul a menţionat că laboratorul PCR nu va putea efectua testări contra cost sau prin contracte cu societăţi, ci doar pentru copii internaţi şi aparţinătorii acestora.

Pregătiri pentru reabilitarea altor secții

Referitor la anul care vine doctorul Tudor Ionescu a spus:
„Avem planuri destul de mari pentru 2022. Vom încerca să reabilităm şi secţiile Chirurgie şi ATI. Sursa de finanţare există în momentul de faţă, rămâne doar să vedem dacă ne încadrăm cu creşterile de preţuri pe piaţa construcţiilor.
Vom încerca cu ajutorul unei fundaţii să reabilităm şi etajul VI, să sperăm că şi aici vom avea succes. În ceea ce priveşte cele două proiecte demarate pe fonduri europene prin Consiliul Judeţean, unul este într-un stadiu înaintat, s-au terminat licitaţii şi au fost câştigate. Cel de-al doilea proiect este cu ambulatoriul de specialitate, de asemenea sperăm să fie demarat anul viitor.”
În ceea ce priveşte deficitul de personal, Tudor Ionescu a menţionat că cea mai mare nevoie este de medici anestezişti fiind 5 posturi vacante. M.Sandu