Robert Glință și Alexandra Dobrin atacă podiumul!

0

  • Doi argeșeni luptă pentru medalii la Campionatul Mondial de Natație



De astăzi și până marți, la Abu Dhabi, va avea loc a 15-a ediție a FINA World Swimming Championships în bazin scurt (25m). 998 de sportivi din întreaga lume vor concura în cele 44 de probe ale acestui Campionat Mondial, ce vor avea loc în superba Etihad Arena.


Printre înotătorii prezenți la competiția din Emiratele Arabe Unite se vor număra și cinci sportivi din România, care au plecat luni după-amiază spre Abu Dhabi. Doi dintre aceștia sunt argeșeni. Este vorba de Robert Glință, cel mai titrat înotător român, și Alexandra Dobrin, sportivă legitimată la CSU Pitești. Competiția de la Abu Dhabi va cuprinde, pe lângă probele de înot în bazin de 25 de metri, și concursurile de diving, high diving (ultima etapă a FINA/CNSG Marathon Swim World Series 2021) și înot în ape deshise. Eventul de high diving va fi, totodată și cea din urmă șansă de calificare la ediția a 19-a a Campionatului Mondial din Japonia, de la Fukuoka, din 2022!.

Medalii și la Europene

Pentru Robert Glință, Campionatul Mondial de la Abu Dhabi este a doua întrecere de mare anvergură a anului 2021. Sportivul în vârstă de 24 de ani a participat în acest an și la Campionatul European de natație în bazin scurt de la Kazan. La întrecerea din Rusia, înotătorul piteștean a câștigat bronzul în proba de 50 de metri spate și argintul la 100 metri spate. Sportivul argeșean vrea să-și treacă în palmares și o medalie la Campionatul Mondial de seniori.

Componența delegației României:
Sportivi: David Popovici, Robert Glință, George-Alexandru Stoica-Constantin, Alexandra Dobrin, Bianca Costea.
Antrenori: Adrian Rădulescu, Ciprian Glință.
Kinetoterapeut: Dragoș Luscan.
Șef delegație: Silviu Anastase.
Programul sportivilor români:
Delegația României a ajuns luni seară la Abu Dhabi, iar marți, sportivii noștri au luat primul contact cu superba Etihad Arena. David Popovici, Robert Glință, George Alexandru Stoica-Constantin, Alexandra Dobrin și Bianca Costea sunt cei cinci sportivi care vor reprezenta România la competiția din Emiratele Arabe Unite, iar probele în care vor concura sunt următoarele:
Robert Glință – 50 m spate, 100 m spate;
David Popovici – 200 m liber, 400 m liber;
George Alexandru Stoica Constantin – 50 m liber, 100 m liber;
Bianca Costea – 50 m liber, 100 m liber;
Alexandra Dobrin – 200 m fluture, 200 m individual mixt, 400 m individual mixt. M.D.