Acțiuni de verificare a măsurilor împotriva infectării COVID-19

0

Polițiștii argeșeni au acționat împreună cu jandarmi, polițiști locali și pompieri, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, în zone aglomerate, la agenții economici, dar şi în mijloacele de transport în comun, anunță IPJ Argeș.

În ultimele 24 de ore au fost desfășurate 30 de acţiuni punctuale, dintre care 26 au fost organizate independent de către poliţişti, trei organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.
În cadrul activităților au fost verificate 2.881 de persoane, precum şi 138 de mijloace de transport în comun.
De asemenea, au fost verificate un total de 103 societăţi comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali şi centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii coronavirusului.
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, 76 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.500 de lei, după cum urmează:
– 70 de sancţiuni, în valoare totală de 2.500 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măştii;
– șase sancţiuni, în valoare de 6.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de carantină sau izolare la o adresă aleasă.

În ziua de 22 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au verificat 26 de persoane și 7 societăți comerciale, iar în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020.
Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 29 de ani, din Pitești, care nu au respectat măsura izolării la adresa aleasă.
Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

În ziua de 22 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au verificat 205 persoane și 9 societăți comerciale, iar în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 500 de lei, conform Legii 55/2020.
Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești, împreună cu polițiștii Serviciului Poliție Transporturi, au constatat, cu ocazia verificării la domiciliu a persoanelor pentru care este instituită măsura izolării sau carantinării la o adresă aleasă, că un bărbat de 38 de ani, din Pitești, nu au respectat măsura izolării la adresa aleasă.
Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

În ziua de 22 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu au constatat, cu ocazia verificării la domiciliu a persoanelor pentru care este instituită măsura izolării sau carantinării la o adresă aleasă, că trei bărbați, de 29, 34, respectiv 34 de ani, toți din comuna Ciomăgești, nu au respectat măsura carantinei, stabilită la domiciliu.
Ca urmare a celor constatate, aceștia au fost sancționați contravențional, cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

În ziua de 22 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au depistat, într-o sală de jocuri de noroc din municipiul Pitești, un bărbat de 42 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care nu au respectat măsura izolării la adresa aleasă din județul Vâlcea.
Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020.

În ziua de 22 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au legitimat 22 de persoane, au verificat 84 de persoane pentru care este instituită măsura izolării sau carantinării la o adresă aleasă, precum și 18 mijloace de transport persoane.
De asemenea, au fost efectuate instruiri cu reprezentanții operatorilor economici, dar au fost efectuate și verificări în ceea ce privește respectarea legislației în vigoare, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov-2, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020.