Buget mai mare ca anul trecut, la C.J Argeş!

0



Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, bugetul pe anul 2022, care este de 63.520 mii lei, mai mare decât cel de anul trecut. Acesta a anunţat şi faptul că Centrul Judeţean de Cultură Argeş va fuziona cu Școala Populară de Arte și Meserii Pitești. 


Bugetul Argeșului pe anul 2022 este de 63.520 mii lei, un buget mai mare decât cel de anul trecut, după cum a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă. „Este un buget mai mare ca cel de anul trecut. Anul acesta este un an de vârf din punct de vedere al proiectelor pe fonduri europene. Anul acesta, față de anul trecut, la Dezvoltare este alocat un procent de 49% față de 33%, în 2021.”, a spus acesta. Sunt 31 de proiecte cu finanţare europeană, pe care CJ. Argeș și instituțiile subordonate le au în implementare. Judetul Argeş este beneficiarul unor proiecte a căror valoare totală este de 519.996 mii lei. Pentru anul 2022 este propusă suma de 288.055,00 mii lei. De asemenea CJ Argeş mai are în implementare 4 proiecte PNDL II a căror valoare totală este de 149.276 mii lei. Pentru anul 2022 este propusă suma de 98.398,00 mii lei.

Centrul Cultural Judeţean Argeş fuzionează

Ion Mânzînă a anunţat înființarea Centrului Județean de Cultură şi Arte Argeș prin fuziunea prin contopire a Centrului Cultural Județean Argeș și a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, începând cu data de 01.04.2022, pe durată nedeterminată. Sediul Centrului Județean de Cultură şi Arte Argeș va fi situat în Municipiul Pitești, bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 141 – clădirea fostului Cinema „Lumina”. Centrul Cultural Judeţean Argeş și Școala Populară de Arte și Meserii Pitești vor funcționa până la data de 31.03.2022, inclusiv, dată după care se desființează, iar drepturile și obligațiile acestora se transferă în patrimoniul persoanei juridice nou înființate. Elena Iagăr, manager al Școlii Populare de Arte și Meserii, a fost împuternicită să întreprindă demersurile necesare înființării Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș și să semneze în numele acestuia toate documentele de predare – primire care privesc patrimoniul și situațiile financiare. Personalul instituțiilor publice reorganizate, angajat cu contract individual de muncă, va fi preluat în cadrul Centrului Județean de Cultură și Arte Argeş, prin transfer. Președintele Consiliului Județean Argeş va numi prin dispoziţie, o persoană care să asigure interimatul managementului instituției publice de cultură, respectiv Centrului Județean de Cultură și Arte Argeş, pe o perioadă care să nu depășească 120 de zile calendaristice.

Au acelaşi repertoriu de 4 ani!

„Sunt cazuri incredibile în zona culturală. Am semnalat, dar managerii nu au luat nicio măsură. Sunt oameni care primesc banii pe card, dar nici măcar nu sunt în țară. Nu putem plăti oameni care nu au mai văzut o scenă de 5 ani de zile și să-i plătim din bani publici.”, a declarat Ion Mînzînă. „Un instrumentist de la Doina Argeșului are un venit de circa 5.000 lei pe lună, asta în condițiile în care au același repertoriu de 4 ani. Și totuși, ei au plătite 4 ore de studiu la instituție și 4 ore de studiu individual. Faptul că au același repertoriu de 4 ani, spune multe. Prin comasarea celor două instituții de cultură (Centrul Cultural Județean și Școala Populară de Arte), se face o economie de peste 16 miliarde lei.”, a adăugat vicele CJ, Adrian Bughiu.
Structura organizatorică a Centrului este următoarea:
Conducere: Manager(director general)
Secția Şcoala Populară de Arte și Meserii
Secția Ansamblul Folcloric ,,Doina Argeşului
Secția Cercetare, Conservare și Promovare Cultură
Compartimentul Juridic, Resurse Umane şi Salarizare
Compartimentul Financiar-Contabilitate şi Achiziții Publice
Compartimentul Tehnic- Administrativ

Banii care se duc la Cultură

Din bugetul propriu al CJ Argeş la capitolul „Cultură, recreere şi religie” revin următoarele sume: (Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Pitești, Muzeul Județean Argeș, Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golești, Teatrul Al. Davila Pitești, Școala Populară de Arte si Meserii Pitești, Centrul Cultural Județean Argeș) – 44.612,00 mii lei (venituri proprii – 1.747,00 mii lei, subvenții buget local – 42.865,00 mii lei). Aici, la capitolul investiții, au fost alocate fonduri pentru proiectul “Consolidarea si modernizarea imobilului situat in str. Domnița Bălașa, nr.19, aparținând Teatrului Davila Pitești, denumită Sala Așchiuță, județul Argeș”, proiectare și execuție – 3.380,00 mii lei. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.