Sancțiuni drastice pentru transport de persoane neautorizat!

0

În perioada 07-13 februarie a.c., polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat activități în cadrul acțiunii ROADPOL TRUCK&BUS. Oamenii legii au dat 165 de amenzi și au descoperit doi bărbați care efectuau transport de persoane fără a deține autorizație. M.S

 

 

Peste 500 de autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri au fost oprite pentru control în cadrul acțiunii care s-a desfășurat conform calendarului de activități al Organizației Polițiilor Rutiere Europene – ROADPOL: Acțiunea a fost organizată pentru creșterea gradului de siguranță în trafic și diminuarea riscului de implicare în evenimente rutiere a conducătorilor de autovehicule de transport marfă, precum şi de transport persoane.

 

În cadrul acțiunii, polițiștii argeșeni au aplicat 165 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei. Dintre acestea, principalele sancțiuni au vizat nerespectarea de către șoferii profesioniști a vitezei legale – 33, neutilizarea centurii de siguranță sau a dispozitivelor de retenție – 56 și nerespectarea prevederilor legale privind documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport – 28.

 

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 12 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 29 de ani, din Lerești, care conducea o autoutilitară pe DN 73, pe raza localității Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 115 km/h.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

 

Transport ilegal de persoane

În ziua de 09 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au acționat pentru verificarea legalității transportului rutier public de persoane, ocazie cu care au depistat un bărbat, de 49 de ani, din Vlădești, care efectua transport de persoane, contra cost, pe Șoseaua Națională, fără a deţine autorizaţie taxi.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 38/2003 și i-au fost reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare, pentru 6 luni.

 

 

În ziua de 13 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au acționat pentru verificarea legalității transportului rutier public de persoane, ocazie cu care au depistat un bărbat, de 61 de ani, din Pitești, care efectua transport de persoane, contra cost, pe ruta Pitești – Mioveni, fără a deţine autorizaţie taxi.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 38/2003 și i-au fost reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare, pentru 6 luni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.