“Sunt instituțiile statului care îl protejează”

1

  • Primar Ion Georgescu după ce a fost atacat în primărie



Un scandal, greu de imaginat, a avut loc vineri seara când primarul Mioveniului, Ion Georgescu, a fost atacat în birou de Stelian Crăciun, un individ cunoscut pentru scandalurile în care a fost implicat. Acesta a fost însoțit de afaceristul Daniel Otobâcu, fost patron al restaurantelor Hanul Românesc și Academica. Alți doi bărbați, și ei identificați de polițiști, au așteptat afară la mașină. După o noapte în arest, Stelian Crăciun a fost eliberat sub control judiciar. Primarul Ion Georgescu a fost extrem de nemulțumit de această decizie. În materialul următor, puteți citi reacția edilului.


Incidentul a avut loc vineri seara, în jurul orei 21.15. Primarul Ion Georgescu se afla la birou. În fața primăriei se vede cum oprește un BMW X5. La scurt timp un bărbat intră în primărie, Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede că este vorba de Daniel Otobâcu. După un minut, intră și Stelian Crăciun. Edilul spune că cei doi i-au spus agentului de pază că ar fi vorbit cu el la telefon și că îi așteaptă. Au intrat în birou şi Stelian Crăciun l-a lovit pe edil în urma unui schimb de replici. În timp ce primarul încerca să-l scoată afară din birou, altercația a escaladat. „M-a lovit! Este jenant ca un infractor să intre într-o instituție publică să agreseze pe cineva. N-am înţeles, în primul rând, că nu era singur, ci 4, n-am înţeles ce căutau la ora aia în parcarea instituţiei şi nu am înţeles de ce au minţit agentul de pază. Nu am avut nicio legătură, niciun schimb de replici, în ultimii 7-8 ani. Este un incident foarte grav fiind într-o instituţie publică. Cred că un motiv avea, având în vedere că ei erau 4”, a declarat Ion Georgescu după scandal.

S-a reţinut una dintre acuzaţii

Primarul a sunat la 112 şi oamenii legii i-au dus la audieri pe cei patru. Este vorba de Stelian Crăciun, de 55 de ani, din Mărăcineni, Daniel Otobâcu, de aceeași vârstă, din Spineni, Olt, Aurel George G. de 44 ani, din Spineni, judeţul Olt, cel aflat la volanul BMW-ului şi Cristian C., de 48 de ani din Mărăcineni, cunoscut ca participant la un alt scandal provocat de Stelian Crăciun în 2020, în timpul campaniei electorale. Stelian Crăciun a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de violarea sediului profesional. Acesta mai este cercetat şi pentru loviri şi alte violenţe. După 24 de ore, Stelian Crăciun a fost eliberat din arest, iar împotriva lui a fost luată măsura controlului judiciar. „Împotriva bărbatului de 55 de ani, din Mărăcineni, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Prin aceeași măsură preventivă, au fost dispuse obligațiile de a nu părăsi județul Argeș, de a nu se apropia de persoana vătămată sau de familia acestuia ori de locul de muncă, precum și obligația de a nu comunica cu martorii din dosar” au precizat reprezentanţii IPJ Argeş. Bărbatul a fost reţinut doar pentru una dintre acuzaţii, din cauză că fiind weekend, la Serviciul de Medicină Legală nu se lucra, iar Ion Georgescu nu putea obţine un certificat medico-legal. Mai mult, Stelian Crăciun nu putea fi prezentat instanţei de judecată cu propunerea arestării preventive, pentru că pedeapsa maximă prevăzută de lege în cazul săvârşirea infracţiunii de violare a sediului profesional este de 3 ani, iar pentru a obţine arestul preventiv pedeapsa maximă, prevăzută de lege, trebuie să fie de cel puţin 5 ani!

Judecat pentru şantaj

Stelian Crăciun a fost trimis în judecată în decembrie 2020 , într-un alt dosar, sub acuzaţia de şantaj. În campania electorală pentru alegerile locale din 2020 acesta l-a ameninţat şi l-a şantajat pe Marian Popescu preşedintele PNL Mărăcineni, în timp ce politicianul era în comună alături de echipa sa şi împărțea pliante şi materiale electorale. Atunci, cu Stelian Crăciun a fost la incident şi Cristian C., unul dintre cei 4 bărbaţi care l-au însoţit şi la Primăria Mioveni, vineri seara.
Stelian Crăciun s-a aflat sub control judiciar până la sfârşitul anului 2021. Tot în urma acelui scandal a fost trimis în judecată şi Marian Popescu, sub acuzația de loviri şi ale violențe după ce Stelian Crăciun a depus plângere susținând că a fost bătut.

„ M-a subevaluat! Și-a găsit nașul! „

După eliberarea din arest a celui care l-a agresat am vorbit cu primarul Ion Georgescu. Extrem de supărat faţă de cele petrecute, dar şi referitor la eliberarea din arest, edilul a declarat:
”Nu cred că incidentul respectiv trebuia să aibă loc. Cu această ocazie am aflat de răutatea unui om, vis-a-vis de persoana mea, un om cu care în ultimii ani de zile nu am avut nicio legătură, de bine sau rău. Sunt speriat, eu și familia mea , vis-a-vis de agresivitatea lui, fiind cunoscut în lumea interlopă și cred că instituțiile statului vor avea grijă. Niciodată nu m-a interesat persoana lui, dar acum îi dau atenție pentru că am auzit că în ultimii ani nimeni nu și-a permis să facă ce face el și să fie în libertate. Sunt instituțiile statului care îl protejează, este o chestie gravă pentru democrație și secolul 21… Am înțeles că dacă alte instituții ale statului au nevoie, îl cheamă, îi dau textul, îi scrie omul și gata, vine peste tine! E omul numărul 1 al județului și nu i se întâmplă nimic.
Credeam că la o persoană cu antecedentele sale nu i se clemență. Sper totuși ca instituțiile statului să își facă treaba. Nu mă duc să scot certificat medico-legal, pentru că nu am de ce. Chiar dacă a fost ce a fost, chiar dacă m-a lovit nu mă prevalez de aceste chestii. În primul rând este un lucru grav că s-a ajuns până aici. El are o aversiune față de mine și comisarul Mihalcea. El a spus că m-a reclamat pe mine și pe el de multe ori. Vreau să văd și eu cine se sesizează și ce se întâmplă… În ceea ce privește motivul… cred, în primul rând că prostia și îngâmfarea pe care el le are, ajutat de instituțiile statului care nu i-au făcut niciodată nimic au dus la acest incident. În al doilea rând, neputând să se manifeste vis-a-vis de comisarul Mihalcea, a crezut că eu sunt mai slab. Dar, îi transmit că nu sunt mai slab! M-a subevaluat! Și-a găsit nașul! Am vorbit cu mai multe case de avocatură și o să arăt ce a făcut el până acum… cu case luate, etc… toate sesizate de păgubiți la momentul respectiv și nu s-a întâmplat nimic. O să arăt toată jecmăneala pe care a făcut-o el până acum. Nu se poate ca într-un județ un mafiot să facă ce vrea el. Nimeni nu e mai presus de lege…. Și eu și toți răspundem în fața legii!” M.Sandu; S. Mihai


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.