Au furat lingouri de aluminiu de 1 milion de euro

0



Doi argeşeni au dat un tun de peste un milion de euro, cu complicitatea șoferului unei firme de transporturi din judeţ. Aceştia au încărcat tiruri cu lingouri de aluminiu sau deşeuri neferoase pe care ar fi trebuit să le transporte în Bulgaria, Croaţia şi România dar nu le-au dus la destinaţie. La aproximativ 8 ani de la comiterea faptei, cei trei vor fi trimişi în judecată pentru înşelăciune sub formă continuată.


Din cercetările poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, s-a stabilit că, în perioada decembrie 2013-aprilie 2014 la diferite intervale de timp , prin folosirea unor identități false, A.N.V. de 42 și C.C 45 de ani, cu ajutorul lui P.I.L, de 46 de ani, şofer de tir, angajat al unei societăți comerciale de transport intern și internațional de marfă, au încheiat contract de transport marfă cu patru societăţi.
Au încărcat marfa în TIR, lingouri din aluminiu, sârmă și deșeuri feroase, în greutate totală de 58.000 kg, care aveau destinaţia România, Bulgaria, Croaţia.
După ce au intrat în posesie bunurilor, nu le-au transportat la societăţile beneficiare ci au fugit cu marfa şi au vândut-o.
Prejudiciul, reprezentând valoarea mărfurilor preluate care nu au ajuns la destinație, este de 106.080 de euro. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.