Locotenentul Sorin Pătraşcu, de 27 de ani, copilot în elicopterul prăbuşit în judeţul Constanţa, era din Argeş. Originar din comuna Lunca Corbului, tânărul pilot militar era mândria familiei şi a comunităţii. Oamenii îl plâng acum pe cel care a plecat dintre noi mult prea devreme.
Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, era angajat din anul 2016, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu şi avea 500 de ore de zbor. Era necăsătorit. Acesta a absolvit Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Născut la Luca Corbului, tânărul ofiţer a urmat 8 clase în şcoala din comuna natală. Părinţii erau mândri de el, la fel şi localnicii care îl ştiau de mic copil. Sătenii au aflat că Sorin a murit după ce au văzut maşini ale Ministerului Apărării Naţionale la poarta părinţilor. Mama şi tatăl lui au plecat în cursul nopţii la Costanţa, imediat cum au aflat despre tragedia care le-a răpit fiul. Tânărul pilot militar era impresionat de soarta copiilor şi a tinerilor bolnavi de cancer şi încerca să ajute de fiecare dată. Pe contul lui de Facebook nu găseşti fotografii amuzante, nici cu fete sau de la petreceri, ci apeluri umanitare şi strânegeri de fonduri pentru cauze ale unor bolnavi. Promova toate campaniile umanitare şi făcea donaţii.
Urma să se căsătorească în luna mai
Bunica ofiţerului decedat spune că ultima dată şi-a văzut nepotul în urmă cu o lună. Cu lacrimi în ochi, femeia povestea că încă de mic, Sorin îşi dorea să zboare. De aceea a învăţat mult ca să-şi împlinească visul. Acum tânărul locuia la Constanţa dar îşi vizita, cât de des putea, părinţii şi bunica. Când a venit ultima dată acasă, tânărul i-a povestit bunicii lui că se însoară. Miercuri în jurul orei 15.00, cu câteva ore înainte de misiune, a vorbit cu un văr. Nu ştia că avea să-l audă pentru ultima dată! În luna mai, Sorin Pătraşcu ar fi trebuit să se căsătorească cu o tânără din Bucureşti, medic militar. Acesta are o soră mai mare.
Avea 500 de ore de zbor
După moartea locotenentului, reprezentanţii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au transmis: „Suntem profund îndurerați de vestea că doi dintre absolvenții noștri și-au pierdut viața în catastrofa aviatică de miercuri, 2 martie, în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma. Locotenent-comandor Florin Bogdan, pilot, în vârstă de 41 de ani, a absolvit Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia în anul 1999. Era angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii. Locotenent Sorin Pătrașcu, copilot, în vârstă de 27 de ani, a absolvit colegiul nostru în anul 2013. Angajat în armată din anul 2016, avea 500 de ore de zbor. Alături de absolvenții noștri și-au pierdut viața și ceilalți trei membri ai echipajului, dar și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române”, scrie în mesaj.
A murit întreg echipajul
Ministerul Apărării Naționale a anunțat că miercuri, la ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.
Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50. După acest incident, elicopterul militar, tip IAR 330-Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, al cărei copilot era locotenentul Sorin Pătraşcu, decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom. Toţi cei şapte membri ai echipajului au murit, între ei şi argeşeanul Sorin Pătraşcu. M.Sandu