Au început olimpiadele școlare, faza județeană

0

  • În ultimii doi ani nu s-au ținut aceste concursuri din cauza pandemiei




Și în acest week-end se vor desfășura în Argeș, Olimpiadele Școlare Naționale, faza județeană. Calendarul a fost întocmit de Inspectoratul Școlar Județean Argeș, după ce Ministerul Educației a anunțat datele de disputare a fazelor naționale. 


La nivelul județului Argeș sunt în total 56 de olimpiade, care se vor desfășura până pe 27 martie. Deși disciplinele care se învață în școli și licee sunt mai puține, se organizează atâtea deoarece la o disciplină sunt mai multe competiții (ex. la matematică există Olimpiada Națională de Matematică dar și Concursul Național de Matematică Aplicată, la Română există Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română dar și Concursul Național de Lectură, etc…). ”Avem și în acest week-end Olimpiade și Concursuri Școlare. Avem un calendar al competițiilor naționale la care participă elevii din Argeș, iar noi am stabilit ziua și locația de desfășurare a etapelor județene. Sunt 56 de Olimpiade la care desfășurăm etape județene. În ultimii doi ani nu s-au ținut olimpiade și concursuri din cauza pandemiei. Deocamdată nu știm numărul de participanți, pentru că elevii se pot înscrie până vineri. Toate olimpiadele și concursurile se desfășoară după un regulament specific, postat deja pe site. Organizarea și desfășurarea fiecărei Olimpiade se face în acord cu acest regulament. Etapele județene au loc în conformitate cu Ordinul 3035/2012, cu modificările și completările ulterioare, privind aprobarea metodologiei cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare și a regulamentului specific pentru fiecare olimpiadă” ne-a spus Marius Sprâncenea, Inspector Școlar pentru Educație Permanentă și Chimie.
Așadar în acest week-end, după o pauză de doi ani, sunt organizate 11 olimpiade: # Olimpiada Interdisciplinară Științele Pământului – la Liceul Tehnonogic Dacia Pitești # Olimpiada de Neogreacă – la Școala Nicolae Iorga Pitești # Olimpiada de Limbi Clasice, Greaca Veche și Latină – la Școala Nicolae Iorga # Olimpiada de Germană Modernă – la Colegiul Zinca Golescu Pitești # Olimpiada de Limba Rusă Modernă – la Liceul Teoretic Dimitrie Dima Pitești # Olimpiada de Biologie – la Liceul Teoretic Costin D. Nenițescu # Olimpiada de Științe Socio – Umane – Filosofie – la Liceul Teoretic Ion Cantacuzino Pitești # Olimpiada de Istorie – la Liceul Ion Cantacuzino # Olimpiada de Religie Cultul Ortodox secțiunea gimnaziu – la Liceul Teoretic Ion Barbu # Olimpiada de Religie Seminarii și Licee Teologice Ortodoxe – la Liceul Ion Barbu # Olimpiada de Informatică – Liceu la Colegiul IC Brătianu Pitești. Conform calendarului întocmit de ISJ, în cursul săptămânii a avut loc Olimpiada de Arte Vizuale Arhitectură, Istoria Artelor, iar săptămâna trecută Olimpiadele de Muzică Interpretare Instrumentală și Informatică – gimnaziu. De luni încep alte Olimpiade și Concursuri școlare la nivelul județului Argeș. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.