Refugiaţi cazaţi în căminele UPIT

0




În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, care a avut loc miercuri s-a stabilit ca în căminele Universităţii Piteşti să fie cazaţi refugiaţi din Ucraina. Sunt puse la dispoziție 250 de locuri. 


În cadrul CJSU Argeş, tema discuţiei fiind legată de locul unde vor fi cazaţi ucrainenii care vor ajunge în Argeş.
În urma şedinţei s-a stabilit că refugiaţii din Ucraina care vor ajunge în Argeş vor fi cazaţi la căminul Universităţii din Piteşti, de pe Gheorghe Doja, fiind disponibile 250 de locuri. Potrivit Hotărârii 17 din data de 9 martie 2022 „Se stabilesc spaţiile de cazare temporare, identificate la nivelul judeţului Argeş, pentru cetăţenii străini sau apatrizi, aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina…”.
Aşadar refugiaţii vor avea cazare gratuită în căminele studenţeşti. Universitatea din Piteşti s-a înscris încă de vineri 25 februarie pe platforma Guvernului României – „Ucraina, împreună ajutăm mai mult”.
Capacitatea de găzduire a căminelor Universităţii din Piteşti este de 770 de locuri, dintre care sunt ocupate peste 400 de locuri de către studenţi. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.