Şef nou la DNA Piteşti!

4



Se schimbă şeful la Direcţia Naţională Anticorupţie –Serviciul Teritorial Piteşti. Astăzi, Consiliul Superior al Magistraturii urmează să dea avizul ca procuror şef să fie numit Marius Ştefan, în prezent, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Tot astăzi va fi luată decizia privind delegarea actualului şef al DNA Piteşti, procurorul Simona Ştefania Constantinescu, ca simplu procuror tot la DNA Piteşti.


Astăzi în şedinţa Secţiei pentru procurori din cadrul CSM va fi analizată „Propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Piteşti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului Ştefan Marius Ionel, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş”, după cum reiese de pe site-ul instituţiei. Este vorba de nimeni altul decât fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. La 1 ianuarie 2022, după o perioadă de opt ani în care a fost prim-procuror, a fost delegat prin -procuror adjunct al aceleiaşi insituţii pe o perioadă de şase luni. Nu va aştepta să expire termenul. Acesta şi-a dat consimţământul să fie transferat la DNA Pitești şi dacă CSM va admise astăzi propunerea, începând cu data de 1 aprilie, Marius Ştefan va deveni noul procuror şef al DNA Piteşti.

Actualul procur șef va rămâne tot la DNA

Cât despre actual procuror şef al DNA Piteşti, Simona Ştefania Constantinescu, acesta a înaintat CSM o cerere prin care solicită „încetarea mandatului funcţiei de procuror şef al Serviciul teritorial Piteşti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, cerere care se află pe ordinea de zi în şedinţa de astăzi a CSM. Tot astăzi, CSM urmează să avizeze „delegarea în funcţia de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti a doamnei Constantinescu Simona Ştefania, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş”, potrivit CSM.

Ultimii la numărul de doare

Schimbarea vine după ce din bilanţul prezentat de Direcţia Naţională Anticorupţie, reiese că DNA Piteşti, cândva, liderul dosarelor grele intrumentate, a fost în 2021 pe ultimul loc la dosare, având doar 3 rechizitorii, cu 14 inculpaţi. DNA Piteşti îşi desfăşoară activitatea cu 3 procurori, fiecare având, în medie, în lucru 46 de dosare. Prin mutarea luată în dicuţie de CSM numărul procurorilor de la DNA Piteşti va fi de 5, cu tot cu procuorul şef. „Din punct de vedere al datelor statistice, la DNA Piteşti, în anul 2021 numărul cauzelor de soluţionat a fost de 251 faţă de 273 cauze în anul 2020. A scăzut cu 19,14% cel al cauzelor soluţionate (114 faţă de 141 cauze în anul 2020) şi cu 28,68% al soluțiilor pe fond emise ( 87 faţă de 122 în anul 2020). Au rămas nesoluționate 137 cauze, în creștere cu 3,79% (132 cauze în anul 2019), reiese din bilanţul DNA. A scăzut numărul actelor de inculpare, fiind emise 3 rechizitorii privind 14 inculpaţi; comparativ, în anul 2020, au fost emise 5 rechizitorii, privind 7 inculpaţi” se preciza în bilanţ. Cauzele finalizate prin rechizitoriu au inclus 14 inculpaţi care au fost trimiși în judecată pentru săvârşirea a 21 infracţiuni, cu un prejudiciu total de 9.113.489 lei (faţă de 31.602.266 lei în anul 2020). M.S.


4 COMENTARII

  1. Nineaca, sa faci ce ti-ai propus !
    Ca … poate/poate vedea-voi si io ceva de dofta, pan’sa trec Dincolo.
    Cum/necum, vremea-mi s-a cam dus ! Speram sa circul pe „otostrada” Pitesti-Sibiu.
    Vise … taica, vremea ti-a trecut !

    • Cu scuzele de rigoare … Rectificare : ” Vremea mi-a trecut „. Dar’ar Dumnezeu … sa nu fie pe invers /ca’n mormant ma voi intoarce … tintit spre natarai !

  2. Suntem batjocura tuturor birocratilor si nu numai!!!
    De ce?
    Singura putere care este îndreptățită sa tragă la răspundere infractorii, este justiția, dar ea trage la răspundere în 90 % cazuri gainari și 10 % greii societatii și infractori periculoși. Pronostic fără date, dar echivalent nivel societate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.