Raynere Thornton, în echipa etapei a 23-a din Liga Națională!

0

  • Baschetbalistul piteștean, în topul celor mai buni jucători



Etapa cu numărul 23 a Ligii Naționale de Baschet Masculin a fost prima după mult timp în care nu a fost nevoie de reprogramarea vreunei dispute. Așa cum ne-a obișnuit, baschet.ro, cel mai important site de profil din baschetul românesc, a stabilit și echipa ideală a acestei runde.


Printre cei mai buni jucători nominalizați în această rundă se află și un baschetbalist de la FC Argeș Basketball. Este vorba de americanul Raynere Thornton care a avut o mare contribuție la succesul contra vicecampioanei CSM Oradea. Iată echipa etapei din LNBM:
1.Lucas Tohătan (BC CSU Sibiu)
BC CSU Sibiu a reușit cea mai mare victorie a acestui sezon, reușind să învingă campioana României pe teren propriu, scor 85-82. U-BT Cluj nu avea nicio înfrângere, până la încleștarea din Sala Sporturilor Transilvania. Lucas Tohătan a fost cel mai bun jucător al vulturilor. Fundașul care marți împlinește 23 de ani a terminat cu 22 de puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări și un indice al eficienței de +21. Pe lângă aceste cifre, el a reușit și cea mai importantă aruncare a duelului.
2.Darrion Strong-Moore (SCM Timișoara)
SCM Timișoara a ajuns la 11 victorii în Liga Națională, după un succes în thriller-ul de la Constanța, cu Athletic. Leii din Banat s-au impus cu 71-65 , după ce au primit doar trei puncte în repriza de prelungiri. Darrion Strong a fost din nou providențial pentru trupa lui Dragan Petricevic și a terminat ca cel mai bun marcator. Americanul a avut 24 de puncte, 3 pase decisive, o recuperare și 3 intercepții. Fundașul alb-violeților a înscris 10/16 aruncări din acțiune, 2/3 de la distanță și 2/3 de la libere.
3.Michael Qualls (SCM U Craiova)
SCM U Craiova s-a redresat după cele două eșecuri consecutive, cu CSO Voluntari și FC Argeș și a obținut o victorie de bun augur în deplasarea de la Focșani. Oltenii s-au impus cu 82-71 pe terenul vrâncenilor. Michael Qualls a avut din nou un monster game, după o serie mai slabă de evoluții. Americanul a terminat cu 38 de puncte, 6 recuperări, 2 intercepții și 2 capace, cu 11/24 din acțiune, 5/11 de la distanță și 11/13 de la linia de libere.
4.Raynere Thornton (FC Argeș Basketball)
FC Argeș a reușit o victorie importantă în economia ierarhizării la finalul sezonului regulat. Vulturii alb-violeți au trecut de CSM Oradea pe teren propriu, cu scorul de 82-63. Raynere Thornton a avut o prestație solidă, terminând în double-double. Duo-ul său cu Toarlyn Fitzpatrick a pus mari probleme oaspeților. La final, Thornton a avut 11 puncte, 11 recuperări (4 ofensive) și 2 pase decisive. La capitolul aruncărilor, el a avut 4/6 din acțiune, 2/3 de la distanță și 1/2 de la linia de pedeapsă.
5.Rareș Uță (BC CSU Sibiu)
În urma prestației excelente împotriva campioanei României, BC CSU Sibiu are 2 jucători prezenți în echipa ideală a rundei. Pe lângă MVP-ul etapei, și Rareș Uță își face apariția în acest prim 5. Pivotul autohton a terminat cu 12 puncte, 4 recuperări, o intercepție și un indice al eficienței de +12. El a înscris 5/9 aruncări din acțiune, 2/2 de la linia de libere și a făcut o treabă foarte bună în fața pivoților lui U-BT Cluj. M.D.