Şi-a luat de peste 10 ori împrumutul!

0
1



O firmă a fost dusă la insolvenţă după ce doi administratorii, au făcut tranzacţii păguboase, însuşindu-şi sume importante de bani. Cei doi vor fi trimişi în judecată fiind acuzaţi de înşelăciune şi de folosire cu rea-credință a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.


Problemele firmei în discuţie au apărut în primăvara anului 2017. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au stabilit că societatea era condusă de U.T.A., administrator, în vârstă de 44 de ani, din Piteşti şi concubina acestuia , V.I.A., o femeie în vârstă de 34 de ani. Firma a încheiat un contract de colaborare cu o societate de transporturi din Bucureşti. În baza contractului, în perioada martie-iunie 2017, au fost efectuate transporturi în valoare de 14.000 de euro. Când să achite, administatorul piteştean a emis un bilet la ordin fără acoperire, din acest motiv fiind acuzat de înşelăciune.

În loc de 23.000 lei a luat 2750.000 lei

Anchetatorii au mai descoperit că femeia a retras din firmă o sumă mare de bani pretinzând că este vorba de un împrumut pe care îl acordase, numai că a luat de peste 10 ori mai mult faţă de cât oferise. „În aprilie 2017, o femeie de 34 de ani, din Pitești, în calitate de administrator al societății, ar fi transferat, din conturile societății, în contul personal, suma de 275.000 lei, cu justificarea contravaloare contract împrumut, în condițiile în care suma cu care împrumutase anterior societatea și pe care avea dreptul să o primească era în cuantum de 23.750 lei, provocând astfel intrarea societății în incapacitate de plată și în insolvență”, au precizat reprezentanţii IPJ Argeş. Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și folosire cu rea-credință a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect. M.Sandu


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.