Tânăr la un pas de moarte, salvat de un medic renumit!

0



Tânărul rănit grav în accidentul de la Valea Mare Pravăț, în luna februarie, a scăpat cu viaţă şi s-a întors acasă. Mihai P. de 21 de ani, din Câmpulung, s-a aflat în comă mai multe zile, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. La început, medicii nu-i dădeau şanse de supravieţuire cu toate acesta, tânărul se află acasă şi este bine, datorită doctorului Alexandru Stoian, medic de chirurgie toracică!


Pe 16 februarie, Mihai P. de 21 de ani, din Câmpulung, conducea un Logan în care mai erau alți 4 prieteni. Asfaltul era umed și într-o curbă, mașina a ajuns pe contrasens și s-a lovit frontal cu un Opel condus din sensul opus de o tânără de 19 ani, care era împreună cu o prietenă de aceeași vârstă. Şapte tineri au fost răniți, cel mai rău fiind Mihai P. Acesta a ajuns la spital în comă. Avea leziuni la cap şi la torace. Au urmat zile de incertitudine şi luptă între viaţă şi moarte. Încă de la început, medicii erau rezervaţi în prognosticul privind şansele sale de supravieţuire. Atenţia cu care a fost îngrijit l-a salvat!
„Pacientul, de 21 de ani, a venit prin transfer de la o altă unitate din Argeș. Era un pacient critic, instabil hemodinamic și respirator, intubat, cu ventilație mecanică, pentru un politraumatism prin accident rutier. Avea leziuni atât la nivelul capului cât și la nivelul toracelui. A fost internat la Secția ATI prezentând la internare inclusiv infecția cu SARS CoV-2 pozitivă. Investigațiile au arătat la nivelul toracelui o rezervă pulmonară de sun 50% datorată atât leziunilor post traumatice cât și infecției cu SARS Co-V. Timp de două zile în terapie intensivă pacientul a stat intubat. S-au făcut manevre de bronhoaspirație și tratament specific. După două zile a fost detubat și a continuat până la 8 zile terapie la nivelul Serviciului ATI. După 8 zile a fost transferat în secția de Chirurgie- Compartimentul de Chirurgie Toracică unde sub continuarea tratamenului evoluția a fost de asemena favorabilă. Controlul tomografic, făcut la externare, a arătat o ameliorare la nivelul toracelui și pulmonar de peste 90% în condițiile în care leziunile erau, la început, cu un prognostic rezervat. Nu este singur caz de acest fel tratat la nivelul județului nostru, fiind singurul spital care avem Secție de Chirurgie Toracică și implicat pentru operarea unor astfel de cazuri”, a precizat Alexandru Stoian medic de chirurgie toracică. Referitor la medicul care l-a salvat pe tânăr, Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş a precizat: “De 5 ani, de când lucrează în județul Argeș, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, medicul Alexandru Stoian a reușit să se remarce prin intervenții în premieră și salvarea a nenumărate vieți. Este singurul chirurg toracic din Argeș, venind și în sprijinul pacienților din Vâlcea, acolo unde nu există o astfel de specialitate.”  M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.