Într-o lună ,putem circula pe o porțiune din Drumul Expres

0



Primul lot al Drumului Expres Craiova-Piteşti (18,5 km) va fi dat în scurt timp în circulaţie. Astfel, este pozibil ca șoferii să circule pe această porțiune în mai puțin de o lună. 


Informația a fost furnizată de Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. „Primul lot al Drumului Expres Craiova-Piteşti (18,5 km) va fi dat în scurt timp în circulaţie! Voi merge pe acest şantier, în aceste zile. Antreprenorul lotului 1 al Tronsonului 2 a solicitat începerea procedurilor de recepţie la terminarea lucrărilor”, a anunțat ministrul Grindeanu. Lotul 1 al Drumului Expres 12 va avea rol de variantă ocolitoare a Balşului. După deschiderea circulaţiei rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel: # pe relaţia Craiova-Piteşti, accesul se face din DN 65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balş # pe relaţia Piteşti-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN 65, spre localitatea Piatra Olt. De asemenea, în urmă cu câteva zile, Asociaşia Pro Infrastructură anunţa că lucrările la Tronsonul 2 al Drumului Expres DEx12 Craiova – Piteşti sunt în stadiu destul de avansat, iar teoretic deschiderea traficului ar putea avea loc pe 1 mai.

Și tronsonul 2 aproape gata

Tronsonul 1 (18,5 km) este executat de către italienii de la Tirrena Scavi pentru circa 76 de milioane de euro, iar Tronsonul 2 (39,85 km), care va ocoli și orașele Balș și Slatina, este construit de asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL pentru circa 309 milioane de euro. Cele două contracte au avut termen 12 luni pentru proiectare și apoi 24 de luni pentru execuție. Tronsonul 2 Balş – Slatina lungime: 39,85 km este la rândul său împărţit în două loturi: Balş-Piatra Olt de 18,5 km şi Piatra Olt-Slatina de 21,35 km; Constructor: UMB – Tehnostrade – SA&PE Construct (România); Valoare: 1.45 miliarde lei (fără TVA); Contract semnat: decembrie 2018 (lucrări începute în 2019) – 12 luni proiectare – 24 luni execuţie; Termen de finalizare: Q2 2022; Drumul Expres DX12 Pitești – Craiova are o lungime: 121 km, iar viteza cu care se va putea circula este 120 km/h. S.M.