Două incendii, două nenorociri

0



Două incendii care au izbucnit ieri, au avut urmări dramatice. Un bărbat, în vârstă de 84 de ani, din Luca Corbului, a murit după ce încăperea în care dormea a luat foc şi a ars mocnit. Omul a vrut să iasă dar s-a prăbuşit pe podea, cel mai probabil, intoxicat cu fum. În comuna Budeasa, satul Valea Mărului, o femeie în vârstă de 56 de ani, a rămas fără casă şi toate bunurile în urma incendiului. 


Ieri dimineaţă, un bărbat, din comuna Lunca Corbului, a sunat la 112 şi a chemat în ajutor pompierii spunând că la locuinţa tatălui său a izbucnit un incendiu. Când au ajuns la faţa locului, pompierii au constatat că nu erau flăcări. Arsese mocnit în dormitor. Proprietarul, un bărbat în vârstă de 84 de ani, a fost găsit de fiu, fără suflare, prăbuşit pe podea, în bucătărie. Bărbatul locuia singur dar era vizitat zilnic de fiu. Un echipaj medical l-a preluat pe Ion S. dar nu se mai putea face nimic pentru a fi salvat, fiind decedat de ceva timp. Cel mai probabil, bătrânul a murit intoxicat, pe trupul său nefiind descoperite urme de violenţă sau arsuri. Trupul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Argeş pentru autopsia care va stabili, cu certitudine, cauza morţii. În locuinţă a fost distrus complet patul şi plapuma, iar mobilierul şi pereţii s-au degradat din cauza fumului. Bătrânul era cunoscut fumător. Cauza producerii incendiului nu a fost stabilită. Ieri după-amiază, o comisie a ISU Areş a mers la faţa locului pentru a stabili ce a provocat nenorocirea.

Casă distrusă complet de foc

Tot ieri dimineaţă, focul a cuprins o casă bătrânească, din satul Valea Mărului, comuna Budeasa, proprietara, în vârstă de 56 de ani, a reuşit să iasă din construcţia din chirpici salvându-se. Biata femei a privit însă, cum locuinţa îi este distrusă de flăcări. Pompierii de la Detașamentul Pitesti au interveni cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la întreaga locuință. Au ars mobilier, bunuri din interior și acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 70 mp. Proprietara a făcut atac de panică atunci când a văzut dezastrul, fiind monitorizată de către paramedicii SMURD. Nu a vrut să fie dusă la spital. Biata femeie nici măcar nu avea locuinţa bătrânească racordată la energie electrică.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este coșul de fum deteriorat, după cum au precizat reprezentanţii ISU Argeş. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.