Măsuri de sprijin cu finanţare din fonduri europene

0
  • Senator PSD de Argeş, Cristina Stocheci



Cu cinci propuneri, pentru combaterea creşterii preţurilor la alimente şi carburanţi, a venit PSD, acestea vizând atât familii cu venituri mici cât şi transportatori şi angajaţi care primesc tichete de masă. Senatorul PSD de Argeş, Cristina Stocheci, ne spune care sunt acestea şi cum ar putea fi finanţate. 


Senator Cristina Stocheci: „PSD vine cu măsuri concrete în sprijinul categoriilor sociale vulnerabile. Statul trebuie să fie aproape de cetățeni în momentele grele.

În acest sens, PSD a propus mai multe măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți:
1. Vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile și pentru cei cu venituri mici. Propunere PSD: 50 de euro/voucher la fiecare 2 luni, până la finalul anului.
2. Vouchere acordate lunar, în perioada de școală, pentru elevii cu burse sociale. Propunere PSD: 30 de euro/voucher.
3. Dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei.
4. Creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților. Propunere PSD: creșterea de la 20 de lei la 30 de lei.
5. Schemă de ajutor de stat pentru transportatori, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară. Propunere PSD: 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.

Obiectivul PSD este ca aceste măsuri de sprijin să fie finanțate în proporție de 50% din fonduri europene, pentru a nu afecta investițiile programate în buget.
Dacă se vor propune mai multe surse de finanțare din fonduri europene pentru aceste măsuri social – democrate, atunci, desigur, PSD va susține ca valorile voucherelor și a tichetelor de masă să fie mai mari.” M.S.