Minor înjunghiat de alt minor!

1



Reglare de conturi între două găşti de minori care s-au încăierat sâmbătă seara, în cartierul Banatului, din Piteşti. Unul dintre ei a ajuns la un spital din Bucureşti după ce a fost înjunghiat! Altul are o rană, lungă, pe antebraţ fiind tăiat! Un adolescent a ajuns în arest fiind acuzat de tentativă de omor şi alţi patru sunt cercetaţi în stare de libertate.


Scandalul a avut loc sâmbătă seara, în jurul orei 19,00, pe strada Exerciţiu, într-o parcare. Piteştenii Alexandru Valentin R. şi Costi Lucian C., ambii în vârstă de 17 ani, s-au întâlnit cu bucureştenii Flavius C., de 16 ani, care de o vreme stă la rude în Piteşti, Gheorghe Andrei A., de 16 ani şi Alexandru M, tot de 16 ani, ultimii doi venind special din Capitală ca să îşi „ajute prietenul”.

Cei doi piteşteni sunt elevi la Liceul Tehnologic „Dimitrie Dima” din Piteşti. Urma să aibă loc o reglare de conturi, iar întâlnirea a fost special aranjată în acest sens, după ce bucureşteanul Flavius C. s-a certat cu Alexandru Valentin R.. Între cei doi au existat, pe lângă dispută, mai multe mesaje de ameninţare transmise pe telefon. Conflictul a avut loc în urmă cu câteva zile, dintr-un motiv pe care nu l-au dezvăluit anchetatorilor, iar cei doi minori au decis să-și continue cearta faţă în faţă. Încă de la început, întâlnirea nu prevestea nimic bun, dat fiind faptul că bucureşteanul şi-a chemat întăriri şi prietenii lui au venit la Piteşti ca să participe la confruntare. În plus, Flavius C, s-a înarmat cu un cuţit de bucătărie, luat de la rudele sale, arma care a rănit două persoane, inclusiv pe el.

Cuţitul i-a atins plămânul!

De cum s-au întâlnit, cei cinci tineri nu au stat mult pe gânduri. S-au jignit şi şi-au adresat cuvinte dure, în scurt timp ajungându-se la bătaie. Anchetatorii au stabilit că s-au încăierat, moment în care Flavius C. a scos cuţitul, numai că, nu a apucat să-l folosească din cauză că i-a căzut. Arma a ajuns în mâinile lui Costi Lucian C . iar acesta l-a tăiat la braţ pe Flavius C. provocându-i o rană serioasă. În învălmăşeala produsă cuţitul a căzut din nou. A ajuns în mâinile lui Gheorghe Andrei A. care l-a înjunghiat, în spate, pe Costi Lucian C. care îi rănise prietenul. Imediat după aceea au fugit, care încotro! Piteşteanul Alexandru Laurenţiu R., de la care a pornit întreg tărăboiul, a sunat la 112 şi a anunţat că prietenul lui a fost înjunghiat după ce au fost atacaţi de patru indivizi necunoscuţi, ulterior anchetatorii stabilind că au fost doar trei.

Unul rănit grav, altul rănit uşor

Atât Flavius C. cât şi Costin Lucian C. au fost transportaţi de ambulanţe la Spitalul de Pediatrie Piteşti. „Este vorba despre două victime, amândoi au în jur de 17 ani. Una dintre ele prezintă o plagă tăiată la nivelul antebrațului, pe 12 centimetri, care a fost suturată ( n.r. cusută) și nu pune probleme în momentul de față. Celălalt pacient prezintă o plagă înjunghiată la nivelul hemitoracelui stâng posterior, complicată cu un pneumotorax masiv, în schimb constantele stabile sunt bune în momentul de față și este stabil, cooperant. N-au venit în acelaşi timp dar au venit rapid unul după celălalt”, a declarat medicul Tudor Ionescu, manager al Spitalului de Pediatrie Piteşti unde au ajuns răniţii. Întrebat dacă a fost pusă în pericol viaţa vreunuia dintre minori, Tudor Ionescu a răspuns: „La cel cu plaga înjunghiată pe hermitoracele stâng posterior da, este cu risc vital.” După ce i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare, tânărul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Maria Sklodowska Curie Bucureşti fost Budimex.

Două fete de 15 ani, au fost martore la încăierare

Cercetările de la faţa locului au fost efectuate de poliţiştii din cadrului Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti. Oamenii legii au stabilit că tinerii din Bucureşti au fost aduşi cu maşina în Exerciţiu, de o tânără în vârstă de 18 ani. Ulterior aceasta a declarat că nu ştie cum s-a petrecut incidentul din cauză că ea i-a lăsat la locul stabilit şi a mers să parcheze maşina. Martore la bătaie au fost însă, două minore, ambele în vârstă de 15 ani. Acestea au povestit cum s-a întâmplat dar au precizat că nu cunosc motivul conflictului. În timpul audierilor, tinerii scandalagii au fost necooperanţi. Nu au vrut să spună că avusese loc un conflict anterior iar încăierarea era urmarea acelui conflict. Nici că unii dintre ei se cunoșteau. Se spune că unul dintre participanţi este consumator de substanţe etnobotanice. Tot el s-a aflat sub control judiciar într-un dosar instrumentat de Poliţiştii Secţiei 3 Piteşti.

Reţinut pentru tentativă de omor

Având în vedere că viaţa lui Costi Lucian C. a fost pusă în pericol după ce lama cuţitului i-a atins un plămân, agresorul este acuzat de tentativă de omor, ancheta fiind preluată de alți anchetatori. „În cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de omor, și loviri sau alte violențe în care procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș și polițiștii Serviciului de Investiții Criminale Argeș desfășoară cercetări. Toate persoanele implicate în starea conflictuală din seara zilei de 09 aprilie a.c. au fost identificate.

După administrarea probatoriului, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, față de un minor de 16 ani, din București, bănuit de săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, urmând să fie dispuse măsuri preventive” a anunţat ieri Florin Popa, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Argeş.
Ceilalți patru minori implicați în încăierare, chiar și cel rănit grav, sunt cercetați în stare de libertate sub acuzația de loviri și alte violențe. M.S