Primăria Bogați se pregătește de sărbătoare

Date:



După cum v-am obișnuit cu mutitudinea realizărilor destoinicului Primar Ion Gîrleanu și grijă pe care o are față de bogățoii domniei sale pentru ca aceștia să beneficieze de cele mai bune condiții de trai implicându-se în foarte multe proiecte, grației firii lui ambițioase și spiritului gospodăresc, calități pe care le nutrește de la cei care i-au dat viață, a reușit de fiecare dată că tot ceea ce-și propune să ducă la bun sfârșit , pentru el neexistând expresia ,,nu se poate “.

Profesori dedicați

Realizarea a două proiecte și-au pus amprenta pe activitatea primarului comunei Bogați Ion Gărleanu . Așa se face că, săptămâna trecută domnul primar al comunei Bogați, Ion Gîrleanu, a decis să facă o vizită inopinată la Secția Externă Meșteșug, Cusut, Țesut Bogați a Școlii Populare de Arte Meserii Pitești a cărei activitate se desfășoară în cadrul Școlii Gimnaziale din satul Suseni, sub directa îndrumare a doamnei profesor Flori Buia , instructor care le insuflă inimoşilor copii tainele acestei frumoase îndeletniciri , povestindu-le acestora cum a ajuns să îndragească arta mestesugului care o defineşte în totalitate, relatându-le micuţilor că a moştenit talentul de la bunica ei încă de când avea 5 anişori.
De precizat este faptul că în mirifica comună Bogaţi traditia datează de acum 70 de ani cu precădere frumoasa și prețioasa ie cu altiță cusută cu măiestrie și pricepere de către femeile maestre în arta frumosului și a tradițiilor populare păstrate din moși strămoși , dar și ștergarele cu motive florale tradiționale cu care se decorau pereții locuințelor , obicei care se păstrează și astăzi în unele regiuni ale tării cu specific muntenesc.

Tradiții duse mai departe

Ajuns în incinta Școlii , edilul a fost întâmpinat cu căldură sufletească de către coordonatoarea celor 20 de copii , profesor Flori Buia și supraveghetoarea lor profesor Magdalena Udroiu. La apariția primarului Ion Gârleanu , micuții meșteșugari au fost foarte bucuroși, fiecare dintre ei fiind nerăbdător să îi prezinte edilului lucrările lor împletite cu multă dibăcie și măiestrie , prin strădania muncii lor , ducând mai departe tradițiile populare ale strămoșilor noștri. Cu această ocazie , primarul comunei Bogați și-a amintit cu nostalgie de anii copilăriei când era selectat să participle la diferite concursuri , organizate la nivel de comună, acesta fiind înzestrat de către Dumnezeu cu frumusețe și minte sclipitoare. Copilul de odinioară, ajuns acum om de frunte al comunei, se prezenta la ridicarea premiilor în frumosul costum popular el fiind îndrăgostit încă de mic de arta frumosului dar și de măiestria costumelor lucrate cu multă dibăcie de către mama lui, fiind mândru că s-a născut pe frumoasele meleaguri ale comunei sale.

Fiind un împătimit al artei și culturii tradiționale. Primarul comunei Bogați Ion Gărleanu și-a dorit cu ardoare să ducă mai departe frumoasa tradiție păstrată din vremuri străvechi înființând echipa de dansuri populare în cadrul Academiei de Poliție și coordonând toate activitățile culturale organizate în pragul Sărbătorilor de iarnă . Avasând în cariera militară , a continuat să ia cu el obiceiurile tradiționaleți a înființat o trupă de dansuri al cărui coordonator a și fost.

Un primar iubit și apreciat

Prin implementarea acestui proiect de mare anvergură, Ion Gărleanu urmărește să le insufle micuților bogățoi dragostea de frumos, priceperea și deprinderea lor , să respecte tradițiile și obiceiurile populare care vor dăinui peste ani . Admirând frumoasele costume populare cusute de către micuții meșteșugari ai frumoasei commune Bogați , Ion Gărleanu a rămas profund impresionat de strădania muncii lor , felicitându-i și asigurăndu-i atât pe ei cât și pe cele două cadre didactice de sprijinul dumnealui în tot ceea ce vizează această activitate. De remarcat, este faptul că domnul primar a știut de fiecare dată cum să prioritizeze marile proiecte de care a beneficiat comuna. Acesta s-a făcut remarcat datorită faptului ca este un primar activ , mereu în teren și in mijlocul locuitorilor, reușind să le rezolve acestora problemele ridicate spre soluționare . Toate aceste activități au prin viață , grație preocupării și implicării necontenite, a inimosului edil al localității comunei Bogați, Ion Gârleanu, în tot ceea ce privește viitorul locuitorilor lui după cum îi definețte cu dragoste și iubire nemărginită cel care le reprezintă comuna . Închei articolul ,ajungând la o constatare după ce ani mulți am luat în mare secret păreri ale locuitorilor din comuna Bogati care au numai cuvinte de laudă despre primarul lor cuprinși de emoții și afirmând totodată că ‘’ primar ca al lor, nu mai există în nicio comună din județ așa de implicat , amabil, preocupat de soarta semenilor și apreciat ‘’
Și pentru că se apropie cu pași repezi Sărbătorile Pascale Domnul Primar al comunei Bogați împreună cu echipa sa competentă din cadrul instituției pe care cu onoare și demnitate o conduce , urează tuturor locuitorilor comunei Bogați și oficialităților județului Argeș tradiționalul Paşte Fericit!

Camelia Sterie


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Traficanți prinși cu 2,5 kilograme de canabis

Un flagrant delict a fost făcut de polițiștii argeșeni...

Angajări din sursă externă la ISU Argeș

Cei care doresc să obțină un post la Inspectoratul...

Se fac înscrieri pentru o carieră în Jandarmerie

 A sosit vremea înscrierilor la școlile de subofițeri pentru...

Sesiune de recrutări deschisă la Poliție!

Tinerii care doresc să devină polițiști trebuie să știe...