”Autosuficiența și relaxarea, meteahna fotbalistului român!”

1
  • Antrenorul Andrei Prepeliță, explică seria de rezultate negative înregistrate de FC Argeș



FC Argeș trece printr-o criză acută de rezultate în play-off-ul Ligii I. Echipa de fotbal a Piteștiului a obținut doar o singură victorie în cele șapte partide disputate în această fază a competiției. Alb-violeții au încasat zece goluri în partidele cu Farul Constanța, Universitatea Craiova și FCSB, fără să marcheze niciunul. Aceste rezultate nu au fost pe placul suporterilor suporterilor argeșeni care și-au exprima nemulțumirea față de jocul prestat de favoriți. Nemulțumirile fanilor îi vizează atât pe jucători, conducători, cât și pe antrenorul Andrei Prepeliță.


Tehnicianul grupării din Trivale este convins că FC Argeș poate redeveni echipa din sezonul regular. Andrei Prepeliță așteaptă o tresărire de orgoliu de la jucătorii pe care îi pregătește. Principalul argeșenilor nutrește speranța că FC Argeș poate schimba impresia lăsată în acest play-off.

”Trebuie să ne schimbăm mentalitatea”

Domnule Prepeliță, care sunt cauzele acestei serii de rezultate negative din play-off?
-Probabil s-a instalat autosuficiența la mulți dintre jucători. Mulți dintre ei au crezut că au rezolvat totul după această calificare în play-off. Am încercat să previn acest lucru, dar în subconștientul jucătorilor a intervenit relaxarea. Acum, după această serie de rezultate negative, am revenit cu picioarele pe pământ. Vrem să facem un meci bun cu CFR Cluj și să obținem un rezultat bun care să ne dea moral pentru partida de miercuri, cu FC Voluntari, din returul semifinalelor Cupei României.
Ați avut discuții cu jucătorii în vestiar… Cum explică ei aceste înfrângeri?
-Am discutat cu ei, am analizat tot ceea ce s-a întâmplat. Ei sunt niște băieți de caracter care și-au făcut treaba, poate de multe ori s-au autodepășit. Doar că, asta e meteahna fotbalistului român…Și anul trecut, după ce ne-am salvat matematic de la retrogradare, a urmat o serie de patru meciuri în care nu am obținut nici un punct. E vorba de mentalitate. Trebuie să o schimbăm de la an la an, să ne dorim să fim mai buni, să ne dorim să câștigăm mult multe meciuri, să facem performanțe mult mai bune.

”Ne dorim foarte mult să jucăm finala”

Câte nopți nedormite ați avut după ultimele eșecuri ?
-Nu e confortabil să pierzi de o așa manieră, dar am jucat împotriva a două dintre cele mai în formă echipe. Craiova și FCSB au jucători care fac diferența, dar nu este o scuză pentru că în sezonul regular ne-am bătut de la egal la egal cu ele. Normal, te stresezi, te gândești ce soluții să găsim. Sper ca în meciurile de campionat care au mai rămas să ajungem pe locul 4.
Ce soluții aveți pentru a ieși din această criză a rezultatelor?
-Tot împreună cu echipa trebuie să ieșim din această situație. Suntem uniți, am avut discuții colective și individuale și sperăm să ne revenim și să putem să facem o minune, să întoarcem rezultatul. Ați văzut în meciul de aseară cu Real Madrid… Se poate întâmpla să dai două goluri în câteva minute. Urmează acel meci de Cupă și vrem să întoarcem rezultatul. Ne dorim foarte mult să jucăm finala. Obiectivul nostru a fost accederea în play-off., însă dacă am ajung până în această fază a Cupei ar fi păcat să nu facem tot posibilul pentru a juca cu trofeul pe masă.

”Și greșelile te pot face mai bun”

Ultimele meciuri din acest play-off și partida din Cupa României pot fi o ultimă șansă pentru unii dintre jucători de a arăta că merită să rămână la FC Argeș și în sezonul viitor?
-Da. Sunt mulți jucători care sunt și la final de contract, sunt jucători care și-au făcut treaba. Analizăm foarte bine această evoluție a lor și sperăm să luăm cele mai bune decizii pentru sezonul viitor.
Punctual, ce aveți să vă reproșați?
-Tot timpul, când sunt rezultate negative, te gândești că poate făceai altfel era mai bine., dar sunt decizii care nu le mai putem întoarce. Așa cum au fost deciziile bune, câteodată sunt și decizii mai puțin bune. Sunt ale noastre, le acceptăm, încercăm să devenim mai buni cu toții și sperăm să reușim.
Această situație este o experiență pentru a nu mai repeta eventualele greșeli și în sezonul viitor?
-De multe ori și greșelile te pot face mai bun. Înveți din ele, la fel am făcut și ca fotbalist, așa îmi doresc și acum să tragem învățămintele necesare și să nu le mai repetăm pe viitor.  M.D.