Educatoare reţinută că a lovit copii!

0



Comportament inuman al unei educatoare faţă de copiii pe care îi avea în grijă. O fetiţă de 3 ani le-a povestit părinţilor că „doamna” a lovit-o. Micuţa avea vânătăi şi zgârieturi. Părinţii au început să vorbească pe un grup de whatsApp. În urma anchetei au ieşit la iveală lucruri îngrozitoare cu privire la abuzul angajatei. Ieri educatoarea, în vârstă de 44 de ani, a fost reţinută de anchetatori, pe bază de ordonanţă, 8 ore.


Ieri anchetatorii au dispus reţinerea educatoarei Petruţa I., în vârstă de 44 de ani, de la Grădiniţa cu Program Prelungit 6 Piteşti, situată în cartierul Trivale. „Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă (trei acte materiale) și au reținut o femeie de 44 de ani, din Pitești. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada aprilie-mai a.c., femeia, în calitate de angajată a unei instituții care asigură îngrijirea copiilor până la vârsta de trei ani, ar fi agresat fizic minori pe care îi avea în grijă. În ziua de 10 mai a.c., după administrarea probatoriului, cea în cauză a fost reținută pentru 8 ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.” a transmis Mădălina Epure, ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş despre acest caz.

A spart oliţa buscând-o pe micuţă

Totul a ieşit la iveală după ce o fetiţă, în vârstă de 3 ani, a ajuns acasă cu vânătăi şi zgârieturi pe coapse. Micuţa le-a spus părinţilor că a fost lovită de doamna educatoare. Când au aflat detaliile şocante ale agresiunii asupra fiicei lor, oamenii au întrebat, pe un grup de whatssap, alţi părinţi dacă şi copiii lor au păţit la fel. A ieşit la iveală faptul că Petruţa I. a lovit-o pe fetiţă pentru că nu voia să stea pe oliţă. A bruscat-o atât de tare și a trântit-o încât oliţa s-a spart şi micuța a căpătat leziunile. În grupul de whatsApp se afla şi administratorul unităţii care la rândul său a sesizat-o pe şefa Serviciului Creşe Piteşti despre incident.

Conducerea a aflat pe un grup de whatsApp

„Am aflat prin prisma sesizărilor părinţilor pe un grup de whatsApp că au suspiciuni cu privire la nişte fapte de agresiune asupra copiilor lor, de regulă agresiune fizică sau verbală. Nu pot să va dau detalii, erau nişte discuţii generale iar eu am simţit nevoia să intervin în sensul de a sesiza comisia de disciplină a instituţiei cu privire la efectuarea unei cercetări prealabile care să parcurgă toate etapele prevăzute de lege, astfel încât să se ia o măsură. Nu a recunoscut că îi agresa pe copii. Sunt două anchete, una cu privire la comportamentul angajatei, administrativă, la nivelul unităţii noastre şi una penală despre care nu putem da detalii. Este regretabil dacă un educator are un astfel de comportament dar noi ca instituţie ne-am oferit tot sprijinul şi suportul părinţilor încă din prima clipă în care am luat la cunoştinţă şi i-am asigurat de tot suportul nostru atât pe cale administrativă cât şi emoţional şi cu tot ce putem.” a declarat Denisa Bălan, şef Serviciu Creşe Piteşti din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Piteşti.

Cercetare administrativă şi penală

Poliţia nu a fost sesizată imediat după ce a ieşit totul la iveală, ci în luna mai. Atunci părintele care a făcut plângere a spus că fiica lui a fost lovită şi în aprilie şi în mai de educatoare. Anchetatorii au stabilit că alți doi micuți ar fi fost agresaţi şi s-au sesizat din oficiu chiar dacă părinţii lor nu au făcut plângere deocamdată. „Nu pot să vă spun cu exactitate câţi copii (n.r ar fi agresat) dar este vorba de mai mulţi copii. Nu sunt în acel grup, administratorul unităţii este în acel grup şi văzând ceea ce se scrie acolo, m-a anunţat în jurul orelor 22.30, în noaptea de Înviere. Personalul creşei a descris-o ca pe o colegă care îşi făcea treaba şi cu care nu au avut conflicte. Nu pot să mă pronunţ cu privire la vinovăţia sau nevinovăţia doamnei.„ a mai spus Denisa Bălan. După ce a aflat despre acuzaţii şefa Serviciului Creşe a vrut să discute cu victima. „Pe 26 aprilie a fost înregistrată sesizarea mea, imediat a fost formată comisia de cercetare disciplinară, care şi-a început lucrările şi le are în derulare. Nu am anunţat noi Poliţia dar am susţinut ferm părintele să meargă să sesizeze organele de poliţie în acest sens, dar atunci nu a vrut. Fără acordul familiei nu puteam să sesizăm noi. Inclusiv în scris părintele şi-a exprimat această părere că la momentul respectiv nu doreşte să implice Poliţia. Copilul agresat l-am văzut, am discutat cu copilul în ziua respectivă. Nu erau vizibile urmele” a mai precizat Denisa Bălan. Petruţa I. s-a angajat ca îngrijitoare la creşa din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit 6 Piteşti, în anul 2015. Trei ani mai târziu, acesta a obţinut un post de educatoare. Acesta este la rândul ei mamă a unui copil mai mic de 3 ani. Din acest motiv, ieri, a fost reţinută pentru 8 ore și nu pentru 24 de ore cât este perioada maximă a ordonanţei.
Parchetul de pe Lângă Judecătoria Pitești a dispus în Ordonanța 2250/P/2022, în care se precizează faptul că: “ pe timpul cât se află sub control judiciar inculpatul trebuie să respecte și obligația de a nu exercita profesia de educator puericultor și să nu desfășoare vreo activitate care implică controlul direct și sistematic cu persoane minore”. În baza măsurilor dispuse de organele competente, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitesti poate dispune încetarea contractului de muncă al salariatei. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.