„Băieții s-au autodepășit!”

0
  • Concluziile antrenorului Tudor Costescu după calificarea FC Argeș Basketbal în semifinalele campionatului



FC Argeș Basketball s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin după ce a trecut pe teren propriu în meciul decisiv cu SCM U Craiova, scor 75-73. Disputa de la Sala Sporturilor Trivale a fost una pe muchie de cuțit, oltenii ratând aruncarea decisivă în ultimele două secunde ale meciului.


La finalul partidei cu oltenii, antrenorul argeșenilor, Tudor Costescu a tras concluziile care se impun: ” A fost un meci de mare angajament din punct de vedere fizic, având în vedere pauza scurtă pe care am avut-o la dispoziție atât noi, cât și ei. Știam că aceasta va fi provocarea majoră, implicarea fizică, și mă bucur că băieții s-au autodepășit. Am început bine meciul, am avut șase marcatori, toți cu câte minim 10 puncte, ceea ce înseamnă foarte mult. Deși am avut o rotație atât de scurtă, mă bucur că am reușit să reducem numărul greșelilor inerente”.

”Un sportiv profesionist nu va fi niciodată sănătos”

Tudor Costescu a vorbit și despre situația medicală cu care se confruntă jucătorii săi: ”În ceea ce privește accidentările, aici este vorba despre modul în care fiecare jucător reușește să își gestioneze situațiile medicale cu care se confruntă. Un sportiv profesionist nu va fi niciodată sănătos. Așa cum bine știm, toți au problemele lor, unii mai grave, care îi opresc să joace, alții care reușesc să treacă peste ele. Se pare că pe Nikola Jevtovic l-am pierdut pentru întreg sezonul. Pe de altă parte, Ray Thornton este într-o situație extrem de delicată medical, pe care nu pot să o detaliez, dar este complet incert în fiecare zi, atât pentru antrenamente, cât și pentru meciuri. În rest, după ce au jucat câte 37, 38, 39 minute, jucătorii au nevoie, în mod evident, de atenție medicală și recuperare”.

”Facem tot posibilul să jucăm finala”

Principalul alb-violeților își dorește foarte mult ca FC Argeș Basketball să joace finala: ”Nu m-am gândit nicio secundă la adversarul nostru următor. De acum ne vom focusa asupra acestui aspect. Ar fi păcat dacă am ajuns până aici să nu încercăm să facem tot ce ne stă în putință să ajungem în finală. Este foarte dificil, întâlnim o echipă ce a avut parte de mai multe zile de pauză, o echipă extraordinar de bună și completă. Sper că vom găsi resursele să ne prezentăm bine din punct de vedere fizic.” M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.