Medicii de familie încep vaccinarea cu doza a 4-a!

0



Ministerul Sănătăţii anunţă că, din data de 16 mai, în România va începe vaccinarea cu doza a patra, împotriva virusului SARS CoV-2. Informarea a fost făcut la o săptămână după ce Uniunea Europeană a prelungit valabilitatea certificatului COVID-19 cu un an. Cei care doresc să îşi administreze serul Pfizer BioNTech se vor adresa medicilor de familie. Centrele de vaccinare vor fi închise de vineri 13 mai după ce a scăzut interesul românilor de a se imuniza iar investiţiile nu îşi mai dovedeau utilitatea.


Ministerul Sănătăţii a anunţat ieri, că Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) şi Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) recomandă, în special, persoanelor de peste 60 de ani administrarea şi celei de a patra doze de vaccin împotriva virusului SARS CoV.2. „Administrarea dozei a 4-a de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech este posibilă, după recomandările EMA și ECDC.
Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech. Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARM mesager.
Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze.Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.
Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.” a transmis Ministerul Sănătăţii.
Argeșenii care doresc să fie vaccinați cu doza a patra de vaccin împotriva COVID19 trebuie să se adreseze medicilor de familie. Dacă medicul de familie la care doritorii sunt înscrişi nu au încheiat contract pentru vaccinare, doza poate fi administrată de oricare dintre medicii de familie care au făcut acest demers, lista putând fi consultată pe site-ul DSP Argeş: http://dsparges.ro/wp/covid-19/vaccinare/.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.