Şi-a transformat iubitele în prostituate!

0



Au fost făcute percheziţii la o locuinţă din comuna Lereşti. Era vizat un tânăr de 22 de ani, acuzat de trafic de minore. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au stabilit că acesta şi-a obligat două iubite să se prostitueze.


Descinderile au avut loc marți, în comuna Lerești, unde locuia Ionuț O., de 22 de ani, suspectat de trafic de minori. Acesta este bănuit că a păcălit două fete, ambele de câte 16 ani, folosind metoda „loverboy”. Astfel, şi-a convins iubitele să se prostitueze după ce le-a făcut să creadă că prin acest mod reuşesc să strângă repede bani mulţi pentru a-și putea întemeia o căsnicie fără lipsuri. „Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal, întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori și au efectuat o percheziție domiciliară, în localitatea Lerești, la locuința unui bărbat, de 22 de ani. În urma percheziției, a fost descoperit și ridicat un telefon mobil. 6 persoane au fost conduse la audieri. Din cercetări a reieșit că, din septembrie 2021 și până în prezent, bărbatul ar fi recrutat două minore, prin inducerea în eroare, cu false promisiuni de iubire și le-ar fi determinat să practice prostituția în folosul său. La data de 10 mai 2022, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești au reținut, pentru 24 de ore, o persoană bănuită de trafic de minori. În cursul zilei de astăzi (n.r. ieri), va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș, cu propunere de arestare preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din Argeș.” a transmis IPJ Argeş într-un comunicat de presă remis redacţiei. Ieri, Ionuţ O. a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ce este metoda Loverboy

Metoda „loverboy” este modul prin care traficanții de persoane se folosesc de atașamentul emoțional al unei femei pentru a o obliga sa se prostitueze. Traficantul mizează pe vulnerabilitatea victimei, manipulând-o prin etalarea unei afecțiuni excesive, prin evocarea evenimentelor viitoare sub forma unor promisiuni privind măritișul, întemeierea unei familii dar și prin diverse momeli precum cadouri scumpe, ieșiri în oraș și promisiunea unei vieți de lux alături de acesta. Prin practicarea acestei metode, traficantul urmărește stabilirea unei conexiuni emoționale cu victima, aceasta din urmă dezvoltând o relație de dependență față de traficant. Metoda „Loverboy” se folosește pentru pasul „recrutării” persoanelor vulnerabile ce urmează a fi ulterior traficate. Persoanele provin, de obicei, din medii defavorizate, acestea având o educație precară și, pe cale de consecință, pot vedea în traficant un salvator care, prin „dragostea și atenția” lui, le va oferi un viitor mai bun.

Fetele au fost consiliate psihologic

La percheziţii oamenii legii nu au găsit bani, dar au ridicat telefonul suspectului, în care speră să găsească probe. Aparatul va fi expertizat pentru a fi scoase la iveală legăturile cu clienţii, dar şi convorbirile cu fetele exploatate. În timpul cercetărilor s-a stabilit că banii pe care îi obţinea de pe urma „iubitelor” , tânărul îi cheltuia pe distracţii. Anchetatorii au stabilit că fetele, ambele de 16 ani, se prostituau la Piteşti şi Câmpulung. Ele îşi duceau clienţii în unităţi de cazare unde închiriau camere. Procurorii DIICOT au anunţat că în cadrul audierilor, cele două minore au beneficiat de consiliere psihologică. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.