Mii de vizitatori în Noaptea Muzeelor

0



Noaptea Muzeelor, organizată sâmbătă seara în muzee din Argeș a fost primită cu interes de cetățeni Astfel, mii de oameni au petrecut mai multe ore în lăcașurile de cultură. Părinți, copii, tineri sau pensionari, au colindat sălile încărcate de istorie. Mii de oameni au vizitat gratis muzeele din județ înscrie în acest program național.


Noaptea Muzeelor este organizată anual în toată Europa, fiind inițiată în urmă cu 18 ani de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. În România, este organizată de către RNMR (Rețeaua Națională de Muzeelor). Fiecare instituție participantă din România își stabilește programul de vizitare. La Muzeul Național Brătianu, de la Ștefănești, vizitatorii au avut acces gratuit de la ora 17,00 până la ora 22.00. Cu o jumătate de oră înainte de închidere, erau zeci de persoane care se plimbau printre exponate. Din boxe se puteau auzi melodii din perioada interbelică. În ciuda orei târzii, angajaţii erau zâmbitori şi ofereau relaţii celor prezenţi. Printre ei şi directorul Mihai Alexandrescu care le spunea vizitatorilor o vorbă bună, le mulţumea de interesul arătat pentru muzeul Brătienilor şi îi invita să vină şi cu alte ocazii. În jurul orei 21,40, numărul biletelor gratuite oferite în intervalul de cinci ore, ajunsese la 1.407. În zilele obișnuite, prețul de intrare la muzeul Golești este de 20 de lei pentru adulți și 5 lei pentru copii.

Castrul Roman Jidova deschis pentru vizitare gratuită

Noaptea Albă a Muzeului Municipal Curtea de Argeș s-a derulat de la 18.00 până 23.00 (ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator). Evenimentul a inclus program de vizitare cu acces gratuit a secțiilor de artă, istorie și etnografie, ateliere de creație pentru copii, expoziții temporare și un program muzical susținut de elevii clasei de canto popular ai Școlii Populare de Arte și Meserii. Muzeul Județean Argeș din Piteşti nu a fost deschis publicului fiind în renovare, însă a marcat Noaptea muzeelor, sâmbătă, prin deschiderea pentru vizitare gratuită între orele 17 – 24 a Castrului Roman Jidova. De asemenea, Muzeul Golești s-a alăturat instituţiilor de cultură din judeţul nostru în evenimentul anual. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.