Cum alegi forma de tort perfecta? Caracteristici, dimensiuni, mod de utilizare!

0

Forma de tort reprezinta un element esential in orice bucatarie. Aceasta va utilizata la diverse ocazii, fiind amplasata in cuptor pentru a ajuta la procesul de coacere. Este important insa sa alegi modelul potrivit, pentru a fi sigur ca nu o sa arzi marginile tortului si nici partea inferioara a acestuia. Unele forme sunt slab calitative, ceea ce duce la un gust neplacut si la imposibilitatea de a pregati reteta corespunzator.  Iata ce trebuie sa stii pentru a preveni un astfel de eveniment!

Ce design este recomandat?

In cele mai multe cazuri, designul este unul rotund. Cu toate acestea, exista forme de tort

dreptunghiulare, ovale sau care arata precum flori. Aceasta alegere are loc in functie de preferintele personale, precum si de categoria produselor pe care o sa le prepari. Culorile deschise reflecta adesea caldura si sunt in general recomandate pentru torturile care nu trebuie sa fie foarte rumenite. Totusi, pentru o coacere mai accentuata se poate utiliza o nuanta precum negru. Intr-o astfel de situatie, se va reduce intervalul din cuptor cu 10-15 grade Celsius. Aceasta culoare mai este benefica prin faptul ca nu atrage foarte usor petele si ingredintele nu vor patrunde in material.

Dupa cum poti banui deja, dimensiunile influenteaza marimea tortului ce va fi pregatit. Pentru evenimentele in care se afla un numar de pana la 12 persoane, se poate utiliza un model de pana la 180mm. Pe de alta parte, un tort mare se va pregati intr-o forma de 260-280mm. Inaltimea difera in functie de fiecare situatie, fiind recomandat ca aceasta sa aiba cel putin 60mm.

Cum sa alegi materialul?

Aluminiul reprezinta unul dintre cele mai utile materiale pentru formele de tort, deoarece are o capacitate mare de a conduce caldura de-a lungul suprafetei. Aceste produse rezista foarte bine in timp si nu ruginesc. De asemenea, ofera rezultate excelente atunci cand peretii laterali sunt grosi. Este recomandat sa nu adaugi lamaie sau alte elemente acide in tort, fiindca se va produce o reactie ce va schimba gustul. Straturile antiaderente au capacitatea de a impiedica lipirea ingredientelor de material, ceea ce va garanta obtinerea unui tort uniform. Acestea trebuie insa curatate cu mai multa grija, pentru a fi evitate zgarieturile.

Siliconul a fost introdus de mai putin timp pe piata, dar este apreciat pentru proprietatile sale bune. Acesta este moale si flexibil, fiind usor de utilizat in cuptor sau frigider. Formele de tort din aceasta categorie nu absorb caldura, dar permit transferul uniform la produs si rezista la temperaturi de coacere de pana la 230 grade Celsius. Pe piata mai exista tavi din otel inoxidabil, care sunt recomandate in cazul torturilor ce trebuie sa aiba stratul moale.

Cum stii care forma este potrivita pentru nevoile tale?

Forma de tort trandafir este ideala daca iti doresti sa marchezi o ocazie speciala a unei femei importante din viata ta, cum ar fi mama sau persoana iubita. Tortul va incanta privirile datorita aspectului deosebit, creand in acelasi timp o emotie datorita impactului vizual. Forma are diametrul de 220mm, iar produsul preparat poate avea culoarea rosie sau orice alta nuanta consideri ca ar fi potrivita. Este recomandat sa lasi un decor simplu, care sa pastreze eleganta petalelor.

Daca iti doresti o forma detasabila, poti alege una alba cu diametrul de 230mm. Aceasta este alcatuita din 2 piese, materialul fiind un conductor termic bun si prevenind prinderea compozitiei de pretii vasului. Partea inferioara se desprinde usor, oferind blatului un contur uniform. Este un model util in special pentru torturile simple, care nu necesita o coacere avansata. Inaltimea produsului ajunge la 73mm.

Forma de tip tip inel este confectionata din inox si are diametrul de 180mm. Datorita constructiei, este usor de indepartat si ajuta in crearea unui blat rotund. Se poate utiliza inclusiv in frigider, iar indepartarea acesteia are loc cu o singura miscare. Formele din aceeasi categorie necesita utilizarea foliei de aluminiu, care va fi pliata si distribuita corespunzator in partea inferioara. Unii oameni utilizeaza acest model chiar si pentru torturile din inghetata sau diverse prajituri, precum cheesecake. Alege tava de copt potrivita pentru ca aceasta sa preia rolul fundului si vei reusi sa creezi produse delicioase.

Cat de utila ar putea fi o forma de tort?

Tortul reprezinta un element esential pentru multe ocazii, dar comandarea acestuia nu este mereu solutia potrivita. Pe langa faptul ca platesti un pret mai mare, crearea lui poate fi o activitate placuta si mai mult ca sigur iti doresti sa experimentezi gustul de acasa. O forma va oferi un aspect corespunzator, fiind recomandata in prepararea acestui desert delicios. Asigura-te ca dispui si de o spatula pentru tort, pentru a imparti produsul in parti egale celor care-l servesc.