OAMENI harnici, iscusiţi, numai la BOGAŢI găsiţi!

0



Odată cu venirea primăverii orice gospodar care se respectă începe, o amplă acţiune de curăţenie atât a gospodăriei, cât şi a dependinţelor De la această regulă, nu se abat nici autorităţile locale din comuna Bogaţi, care în preajma Sarbătorilor Pascale au demarat, o amplă acţiune de curăţenie la nivel de localitate, acţiune care a devenit deja o tradiţie pentru cetăţenii comunei. Salariaţii, împreună cu beneficiarii Legii 416- 2001, au demaratsă acţiunile de curăţenie în localitate. Aceste acţiuni se menţin pe parcursul întregului an, la acestea participând şi voluntarii din comună.   Camelia Sterie


O comisie a Primăriei Bogaţi, în frunte cu domnul Primar Ion Gârleanu, s-a deplasat pe raza localităţii în vederea localizării punctelor unde se află deşeuri depozitate necontrolat constatănd faptul că în satele Glîmbocelu şi Chiţeşti, nu există astfel de locuri spre deosebire de celelalte sate din comună, unde a fost nevoie de intervenţia autorităţilor locale pentru ecologizare. Pe data de 10 05 2022, au fost făcute verificări de către reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apa Argeş Vedea şi a Garzii de Mediu, ocazie cu care nu s-au constatat deficienţe în ceea ce priveşte modul în care a fost efectuată salubrizarea localităţi. Pe raza comunei Bogaţi, este implementat modul de colectare a deşeurilor menajere ,, din poarta în poarta care se realizeaza odata cu colectarea deseurilor reciclabile (plastic, carton, hartie şi fier), în fiecare zi de joi.
Primarul localitatii Bogati Ion Gârleanu a dovedit şi prin această acţiune că este mereu preocupat de bunăstarea lcetăţenilor precum şi de rezolvarea tuturor problemelor cu care aceştia se confruntă. Edilul localităţii are alocat cea mai mare parte din timp la dispozitia lor, a cetăţenilor, de dimineata până seara târziu, nici un efort nefiind prea mare, când este vorba de semenii săi.
,,Am promis schimbări în bine pentru comunitate iar una dintre ele, este cea legată de curăţenie”, vreau ca în comuna noastră să oglindească spiritul gospodăresc al ţăranului român. Alături de un grup de voluntari din localitate, am dat startul curăţeniei de primăvară. În câteva ore, am reuşit să facem lucruri frumoase.
S-a muncit cu drag şi spor ne-a declarat edilul localităţii. Am profitat de vremea bună, care a fost în această lună. Acţiunea de ecologizare a durat 5 ore. În tot acest timp s-au străns deşeuri şi gunoaie de peste tot inclusiv de pe albia răurilor, din şanţuri şi din zona podeţelor, curăţare şanţurilor şi tăiatul vegetaţiei de lângă drum cu motocositoarea. Primarul comunei Bogaţi, fiind întâiul gospodar al satului î-şi doreşte o comună cât mai curată, mai frumoasă şi le cere ‚‚bogăţoilor’’ săi după cum edilul îi alintă, să se implice în acţiunile viitoare într-un număr cât mai mare. ‚‚Fac un apel către toţi cetăţenii comunei noastre să ne sprijine în acest demers, măcar cu îngrijirea spaţiilor verzi din faţa porţilor, ar fi bine ca fiecare să aibă în vedere acest aspect, deoarece sunt ferm convins, că prin puterea exemplului v-om angrena şi restul locuitorilor ca să ni se alăture în toate acţiunile întreprinse la nivel de comună. Comuna noastră este casa noastră, pe care cu toţii ne-am dori-o îngrijită şi primitoare. Este important, ca fiecare dintre noi să fie activ, pentru bunăstarea localităţii noastre. Acţiunea de ecologizare nu se opreşte aici, continuând şi în lunile următoare,, ne-a declarat inimosul primar, care este dispus să-şi sacrifice timpul său liber ori de căte ori este vorba de dezvoltarea comunei şi de rezolvarea problemelor ridicate de către cetăţeni. Zicala populară ‚‚Omul sfinţeşte locul’’ şi-a pus amprenta şi de data aceasta pe activitatea edilului comunei, acesta fiind un model drept de urmat pentru toţi primarii din judeţ. Nu-mi rămîne decît să-l felicit pe domnul Primar al comunei Bogaţi pentru multitudinea realizărilor înregistrate pe tot parcursul mandatelor sale urăndu-i multă sănătate şi succes pe mai departe.