Consilierul judeţean a pierdut procesul cu A.N.I.

0



În urmă cu trei ani, Agenţia Naţională de Integritate a declarat-o incompatibilă pe Maria Cotenescu, consilier judeţean din partea PSD. Acesta a contestat în instanţă raportul ANI şi a pierdut. A epuizat toate căile de atac prin urmare nu va putea să îşi ducă la final mandatul de consilier judeţean. 


Maria Cotenescu, consilier județean din partea PSD, a atacat la Curtea de Apel Piteşti decizia ANI. A pierdut procesul, dar nu s-a lăsat! A declarat recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal. Tot acolo a cerut seizarea Curţii Europene . Magistraţii i-au respins cererile. „Respinge cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, formulată de recurenta – reclamantă Cotenescu Maria, ca inadmisibilă. Respinge cererea de suspendare a judecării recursului, până la pronunţarea Curţii Constituţionale asupra excepţiilor de neconstituţionalitate cu care a fost sesizată, formulată de recurenta-reclamantă. Respinge recursul formulat de reclamanta Cotenescu Maria împotriva sentinţei nr. 57/F-CONT din 2 iulie 2020 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă.” Se precizează în decizia dată în acestă lună. Având în vedere că nu mai are cale de atac, Maria Cotenescu va pierde mandatul de consilier judeţean. Ar putea fi înlocuită de Ramona Niţoiu, din Mioveni, următoarea pe pe lista de candidați ai PSD pentru Consiliul Județean la alegerile din 2020.

A candidat în timpul procesului

În 2019, Maria Cotenescu, consilier judeţean şi fost consilier local la Câmpulung, a fost găsită în stare de incompatibilitate și Agenţia Națională de Integritate a menţionat faptul că „în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean (2016-2020), o societate comercială la care persoana evaluată deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator (n.r. – IATSA Dacia SA Câmpulung) a încheiat două contracte de furnizare servicii, în valoare totală de 105.070 lei, cu Spitalul de Psihiatrie «Sf. Maria» Vedea, aflat sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş”. În anul 2020, în timpul procesului cu ANI, Maria Cotenescu a candidat pentru un nou mandat de consilier judeţean şi a câştigat alegerile. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.