Prins cu canabisul în buzunar

1



Locuitorii cartierului piteştean Craiovei au fost, miercuri, martorii prinderii în flagrant a unui traficant de droguri. Ceea ce semăna cu o scenă dintr-un film, era de fapt o acţiune în derulare a ofiţerilor Antidrog, care au fost nevoiţi să fac şi uz de armă. Au fost reţinuţi trei tineri, de 20 ani, 21 ani şi 24 de ani. Numai unul dintre ei a fost dus la Tribunalul Argeş cu propunerea arestării preventive.


Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două persoane bănuite de trafic de droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv, anunţa IPJ Argeş despre acţiune. Oamenii legii au făcut două percheziţii la Mioveni, la locuinţele lui Gabriel L, de 21 de ani şi Florin P., de 20 de ani. Cei doi era urmăriți de ceva timp şi se ştia că vând canabis. „În urma perchezițiilor, au fost descoperite şi ridicate: aproximativ 15 g de fragmente vegetale, două grindere, două cântare de precizie, ustensile pentru porționarea și consumul drogurilor, precum și două telefoane mobile.” se precizează în comunicatul IPJ Argeş.

După percheziţii, flagrant

La audieri, s-a aflat că din gaşcă mai face parte alt tânăr care se ocupă cu vânzarea de droguri şi a fost organizat flagrantul. Fără să ştie că i se întinde o cursă, Luis P., de 24 de ani, cel de-al treilea, s-a dus la Comisariat. Credea că se întâlneşte cu unul din prietenii lui și un client căruia urma să-i vândă 20 de grame de canabis. În realitate „clientul” era un polițist sub acoperire. Ca să scape tânărul a rupt-o la fugă, moment în care unul dintre poliţişti a tras un foc de armă în aer. Atunci Luis P. s-a oprit şi a fost imobilizat, după cum au povestit martorii de la faţa locului. „Ulterior, în aceeaşi zi, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au prins, în flagrant delict, în municipiul Pitești, un alt bărbat, de 24 de ani, care ar fi oferit spre vânzare droguri de risc. De asemenea, din mașina bărbatului, a fost ridicată, în vederea continuării cercetărilor, o armă, susceptibilă a fi supusă autorizării. Din cercetări s-a stabilit faptul că persoanele bănuite ar fi comercializat, din ianuarie a.c. și până în prezent, diverse cantități de droguri de risc, în municipiul Pitești și orașul Mioveni. 3 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, pentru audieri.După administrarea probatoriului, cei trei au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie dispuse măsuri preventive. Acţiunile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activități au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.” mai scrie în comunicatul de presă.
Ieri, cei trei au fost duși la sediul DIICOT unde au fost audiaţi din nou. Parchetul a dispus măsura controlului judiciar pentru Luis P şi Florin P., iar Gabriel L. a fost dus la Tribunalul Argeş cu propunerea arestării preventive. Magistraţii au admis cererea şi au emis pe numele acestuia un mandat de 30 de zile.  M.Sandu