Consilier local arestat!

0



Un consilier local a fost arestat preventiv fiind acuzat de trafic de influenţă. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, membru al Consiliului Local Mihăeşti se află în stare de recidivă după ce, în 2018 a fost condamnat de Judecătoria Piteşti pentru conducere fără permis. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a primit diverse sume de bani de la mai multe persoane cărora le-a promis „ că pune o vorbă bună” la trei instituţii publice, pentru a-i ajuta să rezolve câte o problemă. Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş nu a dorit să dezvăluie care sunt insituţiile, ce fel de probleme se oferea să rezolve consilierul local, dacă s-au concretizat promisiunile lui şi dacă în dosar sunt suspecţi şi funcţionari publici!?


Deşi au vrut mediatizarea acestui dosar, în comunicatul remis redacţiilor oamenii legii nu au spus mai nimic, în afara faptului că un bărbat a fost arestat pentru trafic de influenţă. „În ziua de 25 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au desfășurat trei percheziţii domiciliare, pe raza județului Argeș, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de influență și cumpărare de influență. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada decembrie 2021 – februarie 2022, un bărbat de 39 de ani, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra funcționarilor din cadrul a trei instituții din Argeș, ar fi pretins, de la mai multe persoane, diverse sume de bani, promițând că îi va determina pe funcționarii din cadrul acestor instituții să îndeplinească sau să urgenteze îndeplinirea unui act de intră în atribuțiile de serviciu.” după cum reiese din comunicatul de presă remis de IPJ Argeș sub delegarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

A atacat hotărârea arestării

În timpul descinderilor, pe lângă documente care, spun anchetatorii, ar fi probe în dosar, a fost găsită şi o puşcă cu aer comprimat. „20 de persoane au fost conduse la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș și Inspectoratului de Poliție Județean Argeș. După administrarea probatoriului, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului de 39 de ani. În cursul zilei de 26 mai a.c., acesta a fost prezentat Tribunalului Argeș, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.” scrie în comunicat. Cel care a ajuns în arest este Daniel F., de 39 de ani, consilier local PSD în cadrul Consiliului Local Mihăeşti. Acesta a fost reprezentat de un avocat din oficiu, în fața judecătorilor de la Tribunalul Argeș. Imediat după ce s-a încheiat şedinţa de judecată şi a aflat că a primit mandat Daniel F. a contestat decizia. Apelul se va judeca mâine, 31 mai, la Curtea de Apel Pitești.

Condamnat şi pentru infracţiuni rutiere

Cu doi ani înainte de a deveni consilier local, Daniel F. a mai avut probleme cu legea. El a fost judecat pentru conducere fără permis, iar Judecătoria Piteşti a dispus : „Stabileşte inculpatului F.D.G., pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin. 2 C.p., în condiţiile art. 396 alin. 10 C.p.p. În baza art. 83 C.p. dispune amânarea aplicării pedepsei anterior stabilite pe un termen de supraveghere de 2 ani, care se calculează potrivit art. 84 C.p. de la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se precizează în decizia din 25 octombrie 2018. Astfel, la data la care a câştigat alegerile, în septembrie 2020 şi a ieşit consilier local, Daniel F. încă se afla încă în perioada de supraveghere.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.