Explozie după ce a aprins becul!

0
  • La Piscani



O gospodărie a fost distrusă de foc, duminică dimineaţă, în urma unei explozii urmată de incendiu. Deflagraţia a avut loc în jurul orei 4.30 când, proprietarul, în vârstă de 54 de ani, a vrut să aprindă un bec. Ceea ce a urmat, a fost iadul dezlănţuit pe pământ. Incendiul s-a extins și casa a devenit o adevărată torță. Proprietarul și soția lui au ajuns la spital.  


Nenorocirea a avut loc în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică,în timp ce proprietarul care era singur acasă. Pe la 4.30 dimineață, a coborât din dormitorul situat la etaj, în bucătărie, la parter. A aprins un bec! S-a produs bubuitură urmată de o flamă puternică şi o flacără imensă care s-a extins cu repeziciune. În scurt timp, întreaga încăpere a fost cuprinsă de foc. Din nefericire flăcările s-au extins repede şi au ajuns la terasa casei şi la garaj, dar şi la acoperişul casei. Astfel, în scurt timp casa s-a transformat într-o adevărată torţă. Vecinii s-au trezit din somn din cauza zgomotului şi au încercat să-l ajute pe proprietar. La faţa locului au mers trei echipaje de pompieri şi două echipaje medicale SMURD. Au intervenit 16 militari, iar până când au reuşit să stingă incendiul puternic au durat aproximativ patru ore.

Bărbatul a ajuns la spital având arsuri

Soția proprietarului, care dormea într-o altă locaţie, la Mioveni, a aflat de cele petrecute şi a mers într-un suflet la Piscani. Când a văzut cum arde casa, femeia, în vârstă de 54 de ani, a făcut atac de panică şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Soţul ei a suferit arsuri. Cei doi au fost transportaţi la spital. Proprietarul a ajuns la Camera de Primiri Urgenţe, din cadrul Spitalului Judeţean Piteşti, având arsuri pe aproximativ 15% din suprafața corpului. Acesta a fost dus direct în sală, în Secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie acolo unde rănile i-au fost curăţate.
Bărbatul era ieri conştient şi stabil, fiind în afara oricărui pericol, după cum a precizat Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al SJU Piteşti. Flăcările au distrus complet bucătăria casei, acoperișul terasa şi garajul. Au fost salvate, camerele de la etaj şi o parte din cele de la parter, dar şi o casă situată în imediat apropiere. De asemene, o Dacia Logan, parcată în garaj, a fost scoasă înainte să ia foc. Militarii au scos din imobil trei butelii care prezentau un risc de deflagraţie. Intervenția s-a încheiat în jurul orei 8.00.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.