Blackjack vs. Poker – care este jocul potrivit pentru tine?

0

Blackjack și pokerul sunt cele mai populare jocuri de cărți din lume, iar dacă te întrebi care dintre ele ți se potrivește mai mult, am încercat să răspundem la această întrebare în următoarele rânduri.

În ceea ce privește strategiile adoptate, pasionații de poker au mai multe la îndemână. În timp ce la blackjack cei mai mulți jucători au o singură strategie strictă pe care o respectă cu sfințenie, la poker lucrurile stau puțin diferit. Jucătorii un pachet mai vast de strategii și le adoptă și în funcție de adversarii pe care îi întâlnesc.

În plus, competiția este mult mai mare în poker. Spiritul competitiv este scos la iveală mai degrabă în poker, unde lupți cu mai mulți adversari deodată, în timp ce la blackjack te duelezi doar cu dealerul.

O altă particularitate este că în poker ai parte de mai multă interacțiune, întrucât jocul este mai dinamic și, atunci când joci la masă live, poți dialoga și glumi cu cei prezenți. De cele mai multe ori, atmosfera este una plăcută. În schimb, la blackjack aceste lucruri sunt mai puțin întâlnite.

Pokerul are și mai multe versiuni, astfel că îți este mai ușor să găsești una care să îți placă. Iar operatorii online vin constant cu inovații pe placul utilizatorilor. Cea mai nouă modă în ultimii ani este participarea la turnee de poker online hiper turbo de genul HexaPro, la care cei 3 participanți află pentru ce premiu joacă doar după startul turneului. Poate fi un premiu de 1.5x buy-in-ul la turneu sau chiar de 1.000 de ori mai mare, astfel că interesul este maxim.

La turnee de poker întâlnești oameni, la blackjack joci împotriva dealerului

O mare diferență este legată de faptul că la turneele și la jocurile de poker întâlnești alți adversari, nu lupți, ca la blackjack, împotriva dealerului, care reprezintă cazinoul.

În aceste condiții, la poker cazinoul își oprește doar o taxă prin care să-și asigure costurile de operare, dar tu vei lupta împotriva celorlalți oameni aflați la masă. Acest lucru face ca pokerul să devină tot mai puțin un joc de noroc, ci mai degrabă unul de abilități. Dacă vei verifica lista celor mai buni jucători de poker din lume, vei observa că de multe ori la mesele finale de la WSOP ajung cam aceeași oameni. Cazurile în care un jucător apare de nicăieri și câștigă un premiu foarte mare sunt destul de rare. Asta pentru că în poker strategia contează tot mai mult, iar norocul e un factor destul de mic.

În schimb, la blackjack înfrunți dealerul, care reprezintă cazinoul și pornește din start cu un avantaj, având în vedere că tu vei trage întotdeauna prima carte. Desigur, cu strategiile potrivite și la blackjack poți micșora avantajul pe care casa îl are. Conform statisticii, avantajul casei în blackjack ar fi de aproximativ 5%. Acesta fluctuează în funcție de cât de des pariezi și de cât de norocos ești. În cazul jucătorilor experimentați și foarte buni, avantajul casei coboară chiar și sub 1.%.

Așadar, în cazul în care te întrebi care joc ți se potrivește, ar trebui să îți evaluezi și personalitatea. Dacă ești o persoană care pune accent și pe aspectul social, pokerul este un joc care are șanse mai bune să îți placă.

În plus, este un joc destinat și persoanelor creative, având în vedere că ai nevoie de mai multe strategii pentru a avea succes. În schimb, blackjack-ul este un joc cu reguli ceva mai simple, nu la fel de complex, potrivit celor pasionați de matematică, probabilități și calcule.