Peste 1.000 de locuri în învățământul militar!

0



Tinerii care își doresc o carieră militară și un loc sigur de muncă, cu un salariu destul de bun, nu trebuie să rateze această șansă!. Ministerul Apărării Naționale continuă înscrierile pentru învățământul postliceal și universitar militar.


MApN a anunțat că are disponibile 449 de locuri pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari şi 731 de locuri pentru subofiţeri. Data limită pentru înscrierea candidaților este 10 iunie, urmând ca selecția acestora să se facă până pe 30 iunie. Finalizarea dosarelor candidaților este prevăzută până pe data de 8 iulie 2022.

Repartiția locurilor

Ministerul Apărării Naționale a anunțat și numărul de locuri în dreptul fiecărui instituții militare de învățământ. Pentru formarea maiștrilor militari, cele mai multe locuri sunt la Şcoala Militară de Maiştri și Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” (110 locuri pentru Ministerul Apărării Naționale). La Şcoala Militară de Maiştri Militari si Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică sunt 105 locuri. 101 locuri sunt la Şcoala Militară de Maiştri a Forţelor Navale „Amiral I. Murgescu”.
Pentru formarea subofițerilor, Şcoala Militară de Maiştri Militari și Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I” are cele mai multe locuri: 417. Un număr de 158 de locuri sunt la Şcoala Militară de Maiştri Militari și Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică.

În ce constă admiterea

Admiterea constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică şi Limba engleză:
03.08.2022 – proba de evaluare a cunoştinţelor (subofiţeri)
08.08.2022 – proba de evaluare a cunoştinţelor (maiştri militari)
Se pot înscrie elevii aflaţi în ultimul an de liceu şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat şi vârsta de cel mult 28 de ani împliniţi în cursul anului 2022.

154 de locuri pentru ofițeri

Ministerul Apărării Naționale alocă pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor 154 de locuri. Dintre acestea, 10 sunt la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, 15 la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, 26 la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, 28 la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, 33 la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și 42 la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”.
În legătură cu învăţământul universitar civil, 89 de locuri sunt la medicină: 59 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și 30 la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” – Tg.Mureș.
03.06.2022 – Data limită pentru înscrierea candidaților
17.06.2022 – Data limită pentru selecția candidaților
10.06.2022 – examinarea medicală – candidații pentru învăţământul universitar civil (medicină) și pentru Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”
24.06.2022 – finalizarea dosarelor de candidat
Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din subordinea MApN, constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică, Informatică şi Limba engleză. Detalii despre admitere găsiţi pe https://dmru.mapn.ro
Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din afara MApN (domeniile de licenţă Drept şi Sănătate) se desfăşoară conform regulamentelor acestor instituţii.
Se pot înscrie elevii aflaţi în ultimul an de liceu şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat şi vârsta de cel mult 26 de ani (24 pentru aviaţie-naviganţi) împliniţi în cursul anului 2022.
Pentru ÎNSCRIERE în vederea parcurgerii procesului de selecție și admitere, trebuie să contactați biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțineți cu domiciliul.
Aceleaşi informaţii pot fi accesate şi apăsând aici: www.recrutaremapn.ro/contactbir.php
Vă puteți înscrie și online. Întrebați personalul recrutor cum trebuie să procedați, ce documente trebuie să trimiteți și la ce adresă de e-mail.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.