Școala Populară de Arte Pitești participă la o demonstrație la Praga

0

Asociația Românilor din Republica Cehă, cu sprijinul Institutului Cultural Român la Praga, organizează, între 30 iunie și 3 iulie, evenimentul Zilele Portului Tradițional Românesc – o demonstrație de port tradițional românesc.  
Evenimentul va avea loc la Muzaion – Muzeul de Etnografie din Praga și va include peste 50 costume tradiționale din zonele Banatului de Câmpie și Arges -Muscel, de o valoare inestimabilă. Colecția Etnografică Marius Matei reunește piese de vestimentație ansamblate după fotografiile vechi cu bănățenii de altădată. O selecție de costume deosebit de rare, din secolele XIX si XX vor fi prezentate în cadrul acestui eveniment.
Costume populare din Muscel, expuse publicului
Demonstrația de port popular a Școlii Populare de Arte Pitești include exponate de sărbătoare, costumul de Mușcel fiind considerat printre cele mai frumoase din țară. Datorită aspectului său neobișnuit de spectaculos, însăși Regina Maria a ales costumul de Mușcel ca ținută de înaltă ceremonie la Casa Regală.

Vino și tu să petreci timp de calitate cu familia și prietenii:
– 30 iunie – 3 iulie 2022, ora 10:00 – 17.00
-Demonstrație Costume Populare Românești
-Zilnic, între 14:00 – 17:00
-Ateliere creație mărgele, păpuși, cămașă cu altiță, țesut brâie
-vineri – duminică 10:00-12:00
-CURS Simboluri și Semnificații în Literatura Română, copii >14 ani
-Duminică 3 iulie, ora 10.00 – 18:00, Food Fest – mâncare românească

Intrarea la acest eveniment este 80/60 cz, costul fiind impus de Muzaion. Asociația Românilor din Cehia este o entitate care se auto-susține. Donează și tu pentru a beneficia de evenimente valoroase. Pentru mai multe informații referitoare la acest eveniment accesează: www.arrc.cz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.