În contextual în care prețul benzinei și motorinei a sărit de 9 lei și continua să crească, posesorii de autoturisme din țară pregătesc o mișcare prin care să boicoteze benzinăriile.
În acest sens, șoferii sunt invitați să participe la un amplu protest în benzinării față de scumpirea carburanților, evenimentul fiind intitulat „Proteste în toată țara contra prețului carburantului!”. Acțiunea a fost anunțată pe rețelele de socializare. Până acum aproape peste 150 mii de persoane, dintre care foarte multe din Argeș, și-au anunțat participarea la protest. Evenimentul ar urma să aibă loc joi, 30 iunie 2022, începând cu ora 12:00., după cum informează Antena 3. „E timpul să facem ceva, ieșiți în stradă, blocați pompele! Este imposibil și inadmisibil că într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru. Share masiv ca să vadă țoață lumea și să stabilim ce și când vom face. La 121$ pe baril este imposibil că prețul să depășească 9lei/litri ( unde jumătate din acești bani merg către stat) Noi facem ceva !”, este mesajul transmis de organizatori.
Prețul petrolului în creștere
Prețul petrolului este în creștere pe fondul relaxării restricțiilor impuse de ultimele focare de COVID-19 apărute în China și care au determinat autoritățile de la Beijing să impună măsuri severe de carantinare. Ridicarea lor este privită, acum, de jucătorii din piață drept un posibil impuls dat cererii de petrol la nivel mondial. O astfel de abordare lasă deschisă posibilitatea ca prețurile petrolului ar putea continua să crească. Un punct de vedere exprimar de experții din domeniu și susținut de ministrul Energiei din Emiratele Arabe Unite, Suheil Al-Mazroui. Mediul analistic împărtășește această părere, apreciind că în viitorul apropiat este foarte probabilă creșterea prețului Brent până la maximul din acest an, la 130-135 de dolari pe baril. Potrivit experților, perspectiva relaxării carantinei în China, cel mai mare importator de petrol din lume, va contribui la creșterea prețului petrolului. În plus, prețul Brent va rămâne la niveluri ridicate din cauza geopoliticii, consideră experții.