Reţinut pentru tentativă de omor

0

Un scandal care a avut loc între doi clienţi, în barul Duet, din comuna Bascov, a avut urmări nedorite pentru amândoi. Cei doi s-au certat pentru nişte dedicaţii. După conflict, deşi au plecat fiecare la casa lui, au stabilit o întâlnire în timpul căreia unul dintre ei a fost înjunghiat. Agresorul a ajuns în arest, fiind acuzat de tentativă de omor.  
O noapte întreagă cei doi protagonişti au băut şi s-au distrat. Spre dimineaţă, în timp ce aburii alcoolului le afectase serios judecata, cei doi au avut un conflict. Motivul? Unul banal: s-au certat din cauza unor dedicaţii la lăutari! Şi-au spus fiecare vorbe grele şi au plecat la casele lor. Dorinţa de răzbunare nu i-a dat pace unuia dintre ei, un bărbat de 36 de ani, din comuna Moşoaia. L-a contactat pe adversar şi l-a chemat acasă la el ca să discute. Vasile Romeo M. de 50 de ani, din Bascov, nu a stat pe gânduri. S-a dus sâmbătă dimineaţă, la Moşoaia. A fost primit în casă acolo unde scânteia s-a reaprins, în jurul orei 6,00. Ce nu ştia gazda este faptul că Vasile Romeo M, era înarmat. Acesta a scos cuţitul şi l-a înjunghiat în spate, în apropiere de şoldul stâng, pe bărbatul de 36 de ani. A fost sesizată Poliţia. La faţa locului a mers şi o ambulanţă care a preluat victima.

Arestat preventiv

Vasile Romeo M. a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de tentativă de omor. Având în vedere acuzaţia extrem de gravă, bărbatul a fost dus duminică, la Tribunalul Argeş cu propunerea arestării preventive. În faţa judecătorilor, inculpatul a cerut şi i-a rugat pe magistraţi să îl plaseze în arest la domiciliu. Solicitarea i-a fost respinsă. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile, până pe 11 iulie, inclusiv. Vasile Romeo M. a declarat apel la sentinţă. Bărbatul nu va putea scăpa de acuzaţii. Dacă ar fi fost vorba de săvârşirea infracţiunii de loviri şi alte violențe, inculpatul avea o șansă dacă l-ar fi convins pe cel rănit să nu depună plângere. Având în vedere însă că el a pus în pericol viaţa victimei, este acuzat de tentativă de omor, faptă la care nu contează dacă bărbatul rănit a formulat plângere.