Au luat fonduri europene cu acte false

1

O societate din comuna Călineşti, administratorul şi doi angajaţi au intrat în atenţia procurorilor DNA Piteşti după ce au obţinut fonduri nerambursabile. Anchetatorii au dispus trimiterea lor în judecată stabilind inculpații că au depus documente false la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) ca să obţină finanţarea. 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au precizat: „În contextul implementării a două proiecte intitulate „Înființare seră de legume cu sistem de irigații” și „Fabrică de îmbuteliere apă plată și apă carbogazoasă”, în perioada 2014 – 2015, una dintre inculpate, în calitate de asociat unic și administrator al S.C. Cristal New Investments S.R.L. și beneficiind de ajutorul celorlalți doi inculpați, ar fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) mai multe documente false (contract de execuție lucrări, procese – verbale, devize oferte, acte adiționale, diverse formulare etc.), demersuri în urma cărora aceasta ar fi obținut pe nedrept, pentru cele două proiecte, fonduri nerambursabile în cuantum total de 1.248.675 lei. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra tuturor bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpaților, inclusiv asupra sumelor de bani existente în conturile bancare. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză cu suma menționată anterior reprezentând finanțare nerambursabilă, la care se adaugă dobânzi și penalități calculate de la data decontării fiecărei tranșe de plată până la data plății efective.” se arată în comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Şi societatea este inculpată

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Argeş. Denisa Maria G., administratorul societăţii, Ramona C şi Ion Sorin G. sunt acuzaţi de săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, comisă în forma autoratului și a complicității. Inculpată în dosar este şi societatea care a obţinut fondurile, S.C. Cristal New Investments S.R.L. A doua zi după ce rechizitoriul a fost depus la Tribunalul Argeş, s-a judecat o cerere a abţinere a judecătoarei Lorela Soare Patricea, magistrata la care a fost repartizat dosarul spre judecare. Cererea i-a fost respinsă. Dosarul urmează să fie judecat în camera preliminară dar nu a fost stabilit primul termen de judecată.

1 COMENTARIU

  1. „Au luat fonduri europene cu acte false”. Chiar … asa prost a fost , sa se’nfrupte din „fonduri europene” ? Pardalnicii … namic n-au inteles din pataniile patachinelor precedsoare !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.