Tu stii ce gresesti? Cele mai importante zone de plasare corecta a camerelor de supraveghere

0

Un mare plus în ceea ce privește securitatea îl oferă un sistem de supraveghere instalat la domiciliu. Nu, nu reprezintă niciun lux și niciun moft, ci o necesitate din ce în ce mai palpabilă într-o societatea din ce în ce mai frământată. Prima recomandare pe care ți-o oferim se referă la a lua mai mult în conisderare zonele în care să instalezi camerele de supraveghere în loc să te concentrezi pe un număr definit.

Cam toate casele sunt situate diferit, iar majoritatea au locuri cu trafic intens care sunt mai vulnerabile la spargeri, iar tu ar trebui să plasezi camere pentru a acoperi cât de mult poți din aceste zone.

Așadar, iată unde anume ar trebui să plasezi corect sistemul de supravghere la domiciliu:

  1. Ușile din față și spate

Știai că peste o treime dintre hoți intră într-o casă pe ușa din față sau cea din spate. De aceea, plasează camerele de supraveghere exterioare deasupra sau în lateralele oricăror ușilor casei. Câte uși exterioare ai la casă, atâtea camere de supraveghere ar trebui să instalezi.

  1. Ferestre

Bine, nu chiar orice tip de ferestre, vulnerabile fiind cele care nu dau direct spre stradă. Din cauza acoperirii lor sunt solicitate de către hoții experimentați, așa că nu ar strica să montezi deasupra lor camera. Mai poți de altfel, să folosești camere de supraveghere pentru interior orientate către acestea.

  1. Aleile de acces

Când un infractor intră pe domiciliul tău sunt mari șanse să folosească ca ˵punte˝ de acces aleia sau aleile exterioare. Plasarea unei camera de supraveghere în zonă este absolut esențială.

  1. Zone comune

De cele mai multe ori, când un hoț intră în casă acesta nu se va gândi de două ori să caute obiecte de valoare în anumite zone, cum ar fi camera de zi și dormitorul matrimonial. Folosiți camere și pentru a proteja aceste spații din interiorul casei.

  1. Scări

Unele locuințe au balcoane, mansarde sau subsoluri cu scări care duc la anumite puncte de intrare pe care hoții le pot folosi pentru a intra înăuntru. Pune o cameră de supraveghere video pe scări pentru a urmări orice activitate suspectă.

  1. Trucuri utile de reținut

Amplasarea este esențială în ceea ce privește folosirea corectă a unui sistem de supraveghere. Dacă ai dat greș în ceea ce privește acest aspect, ai cheltuit bani aiurea. Ține cont că toate camerele ar trebui să fie la îndemână, astfel încât să nu poată fi doborâte sau distruse cu ușurință. De asemenea, așezați camerele exterioare la un al doilea etaj (dacă dispui de o vilă) – la cel puțin doi metri jumătate deasupra solului și păstrează camerele de interior aproape de tavan.

Nu în ultimul rând, asigură-te că și camerele sunt instalate în siguranță. În timp ce unele pot fi atașate pe suprafețe cu adezivi, înșurubarea lor direct pe un perete este mult mai sigură. Mai mult, găsește unghiul potrivit deoarece dacă plasezi camerele deasupra ferestrelor sau a ușilor și nu reușești să le înclini corespunzător, ai putea să prinzi doar ceafa infractorului, și nu credem că îți dorești asta.

În concluzie, camerele de supraveghere într-o gospodărie sunt absolut esențiale și este important ca acestea să aibă acces fiabil la un semnal WiFi pentru a capta și retransmite imagini și filmulețe.

Sursă foto: Unsplash.com